Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gemberwortel. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de sjalot. Voeg gember, witte wijn en limoensap toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en laat tot de helft inkoken. Roer blokjes boter door de saus tot de saus glad is. Zeef de saus. Breng op smaak met chilisaus, wasabipasta en sojasaus. Bereid het tempura beslag volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de sushirijst in 165 ml water in circa 10 minuten gaar. Giet de rijst af. Meng de azijn erdoor. Leg één norivel op een baboematje of aluminiumfolie en beleg voor tweederde met rucola. Snijd de tonijn in 2 lange repen en leg één reep aan de onderzijde op de rucola. Leg op de bovenzijde van de rucola een reep gekookte sushirijst. Rol het norivel vanaf de tonijnkant op en druk stevig aan. Verwijder het bamboematje of aluminiumfolie. Maak een tweede rol op de dezelfde manier. Verwarm de saus en laat niet meer koken. Schenk een scheutje slagroom bij de saus en roer glad met een garde. Verhit de olie tot 180 ºC. Strooi paneermeel of panko in een schaal. Haal de rollen door het temurabeslag en rol ze door de paneermeel of panko. Frituur de rollen circa 1 minuut tot ze goudgeel zijn. Snijd de rollen in plakjes en leg ze op een bord in de warme saus.
Dit recept komt uit de aflevering over Honolulu van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties