Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 300 g sushirijst
  • 2 limoenen
  • 3 el sojasaus
  • 3 el vissaus
  • 3 el sesamolie
  • 400 g verse zalmfilet zonder huid, liefst van de visboer
  • 200 g peultjes
  • 1 komkommer
  • 200 g wortels
  • 100 g radijzen
  • 10 g koriander (optioneel)
  • 10 g bieslook
  • 1 el zwart en/of wit sesamzaad, of nigellazaad

Extra nodig

  • dunschiller

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng intussen een pan water aan de kook.

2. Rasp 1 limoen en pers beide vruchten. Meng in een kom 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel sesamolie met een klein beetje limoensap tot een marinade. Zet de rest van het limoensap apart, evenals de limoenrasp.

3. Snijd de zalm in blokjes. Meng door de marinade en laat in de koelkast marineren.

4. Snijd de peultjes diagonaal doormidden en ze in het kokende water in 1-2 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.

5. Meng de rest van het limoensap met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 2 eetlepels sesamolie in een grote kom tot een vinaigrette. Halveer de komkommer, haal de zaadlijsten eruit en snijd in plakjes. Snijd de wortels met een dunschiller in dunne linten. Snijd de radijzen in partjes. Hak de koriander en bieslook grof.

6. Meng de wortel, radijs, peultjes en komkommer door de vinaigrette. Laat de smaken even intrekken.

7. Verdeel de sushirijst over borden. Verdeel de groenten eroverheen, gevolgd door de gemarineerde zalm. Bestrooi met sesamzaad, limoenrasp, koriander en bieslook.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

218
Poképlate met gemarineerde zalm
Poképlate met gemarineerde zalm