De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Poképlate met gemarineerde zalm

Deze poképlate is eigenlijk gewoon sushi zonder het gedoe met rollen. Makkelijk en heel lekker!

30 MIN
Poképlate met gemarineerde zalm

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Deze poképlate is eigenlijk gewoon sushi zonder het gedoe met rollen. Makkelijk en heel lekker!

Bereidingswijze

1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng intussen een pan water aan de kook.

2. Rasp 1 limoen en pers beide vruchten. Meng in een kom 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel sesamolie met een klein beetje limoensap tot een marinade. Zet de rest van het limoensap apart, evenals de limoenrasp.

3. Snijd de zalm in blokjes. Meng door de marinade en laat in de koelkast marineren.

4. Snijd de peultjes diagonaal doormidden en ze in het kokende water in 1-2 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.

5. Meng de rest van het limoensap met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 2 eetlepels sesamolie in een grote kom tot een vinaigrette. Halveer de komkommer, haal de zaadlijsten eruit en snijd in plakjes. Snijd de wortels met een dunschiller in dunne linten. Snijd de radijzen in partjes. Hak de koriander en bieslook grof.

6. Meng de wortel, radijs, peultjes en komkommer door de vinaigrette. Laat de smaken even intrekken.

7. Verdeel de sushirijst over borden. Verdeel de groenten eroverheen, gevolgd door de gemarineerde zalm. Bestrooi met sesamzaad, limoenrasp, koriander en bieslook.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker