Bereiding
Kook de rijst in water met een beetje zout in circa 8 minuten gaar. Laat de rijst nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en schep om.
Breng een tweede pan met water en een beetje zout aan de kook. Breek de steelaanzet van de sugar snaps, verwijder het taaie draadje en kook ze in circa 2 minuten in water met een beetje zout beetgaar.
Snij de komkommer met een dunschiller in dunne linten. Snij de radijsjes in dunne plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in dunne plakjes.
Rooster het sesamzaad in een droge pan. Meng de mayonaise met het sesamzaad en de sesamolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de sojabonen, de groenten en de granaatappelpitten er netjes over.
Serveren
Serveer met een toef sesammayonaise.
0 reacties