De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frisse courgette-tuinbonenlasagne met ricotta en munt

Een heerlijk fris lasagne-recept voor tijdens warme dagen.

20 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Frisse courgette-tuinbonenlasagne met ricotta en munt

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit de grillpan.

2. Snijd de courgettes in lange dunne plakken, wrijf ze in met olie, bestrooi met zout en gril in de hete grillpan.

3. Verwarm de bechamelsaus en ga verder naar stap 7 of maak zelf een aangeklede bechamelsaus.

4. Optioneel aangeklede bechamelsaus: Laat in een braadpan de boter smelten. Pel en snijd de knoflook grof en voeg bij de boter. Snijd het witte deel van de bosuien in ringetjes en voeg toe aan de pan. Fruit, zonder te laten kleuren. Bewaar het bosui-groen voor garnering.

5. Voeg de bloem erbij en laat de roux al omscheppend op laag vuur garen (de roux is eerst korrelig en is gaar wanneer hij weer een beetje gaat ‘lopen’).

6. Voeg al roerend de bouillon en room erbij en laat binden tot een dikke saus. Verdun evt. met een extra scheut room of bouillon of water.

7. Roer de tuinbonen en doperwten door de saus. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Snijd de munt en tijm en voeg toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

8. Schep een laag saus in de ovenschaal, leg hierop lasagnevellen en besmeer deze met ricotta. Rasp er Parmezaanse kaas over. Verdeel er nog een laag saus en courgetteplakken over.

9. Herhaal alles nogmaals. Eindig met courgette, ricotta en Parmezaanse kaas. Bak de lasagne circa 20 minuten in de oven.

10.Maak de rucola aan met citroensap, olijfolie, zout en peper.

11.Snijd evt. het overgebleven groen van de bosui in schuine dunne ringen. Haal de lasagne uit de oven, snijd in stukken. Leg er bosui op en rasp er citroenschil over. Serveer met de rucola.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker