De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Groente-lasagne

Lasagne is een echte comfort food. Alleen dit keer met enorm veel groente, zodat het ook nog gezond is. Dus ga jij dit Italiaanse gerecht met zelfgemaakte sinaasappelpesto ook maken?

90 MIN
Groente-lasagne

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Lasagne is een echte comfort food. Alleen dit keer met enorm veel groente, zodat het ook nog gezond is. Dus ga jij dit Italiaanse gerecht met zelfgemaakte sinaasappelpesto ook maken?

Bereidingswijze

Stap 1: Sinaasappelpesto 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Pureer de sinaasappel, knoflook, basilicum, amandelen, kappertjes, zeezout en de olijfolie in de foodprocessor of met behulp van de staafmixer. Roer de ricotta erdoorheen. 

Stap 2: Groente-lasagne 
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen en de courgette in dunne plakken. Snijd de champignons in plakjes.  

Vet de ovenschaal in met een beetje olie en verdeel 3 el sinaasappelpesto over de bodem van een ovenschaal. Verdeel een laag lasagnevellen erover. Verdeel 3 el sinaasappelpesto over de lasagnevellen. Leg hier vervolgens een laag van de pompoen en de courgette op. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag champignons. Verdeel daar nog een beetje sinaasappelpesto overheen. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bak de lasagne in de oven voor circa 45 minuten.    

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker