Sinaasappelpesto
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Pureer de sinaasappel, knoflook, basilicum, amandelen, kappertjes, zeezout en de olijfolie in de foodprocessor of met behulp van de staafmixer. Roer de ricotta erdoorheen.
Pompoen-lasagne
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen en de courgette in dunne plakken. Snijd de champignons in plakjes.
-
Vet de ovenschaal in met een beetje olie en verdeel 3 el sinaasappelpesto over de bodem van een ovenschaal. Verdeel een laag lasagnevellen erover. Verdeel 3 el sinaasappelpesto over de lasagnevellen. Leg hier vervolgens een laag van de pompoen en de courgette op. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
-
Eindig met een laag champignons. Verdeel daar nog een beetje sinaasappelpesto overheen.
-
Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bak de lasagne in de oven voor circa 45 minuten.
0 reacties