De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Lasagne van zalm met tomaat-preisalade

Lasagne is een favoriet voor iedereen die van Italiaans eten houdt. Alleen deze variant van Danny met zalm en een tomaat-preisalade is een echte aanrader.

80 MIN
Lasagne

Lasagne is een favoriet voor iedereen die van Italiaans eten houdt. Alleen deze variant van Danny met zalm en een tomaat-preisalade is een echte aanrader.

Danny Jansen

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Maak de tomatensaus: Snijd de prei in kleine stukjes en rasp de knoflook. Bewaar 2 eetlepels prei voor de salade. Fruit in 2 eetlepels olijfolie de prei, knoflook en gedroogde oregano. Als de prei zacht geworden is doe je er de tomatenpuree bij en bakt dat kort mee. Voeg dan het bouillonblokje, de tomatenblokjes en sambal toe. Laat het geheel kort doorkoken. 

Stap 2: 
Maak de bechamelsaus: Rasp de knoflook. Smelt in een klein pannetje 50 g roomboter, fruit hierin knoflook. Voeg daarna de maïzena toe, bak dit kort mee. Voeg, al roerende met een garde, de koude melk toe. Voeg de kaas, de nootmuskaat en zout en peper toe. Kook de saus 1 minuut door op matig vuur. Haal de saus van het vuur. 

Stap 3: 
Snijd de aubergine en de courgette in dunne lange plakken. Snijd de gele paprika in reepjes. 

Stap 4: 
Snijd de zalm in plakken van 2 cm dik. Breng op smaak met peper en zout.  

Stap 5: 
Bouw de lasagne op. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg er een laag courgetteplakjes in, dan wat tomatensaus, dan een laag aubergine, weer tomatensaus, dan de gele paprika en de zalm, weer tomatensaus, dan nog een laag courgette. De bovenlaag afdekken met de bechamelsaus en een laag oude kaas. 
Vergeet niet om tussen de lagen door wat zout en peper over de groenteplakken te strooien. 

Stap 6: 
Gaar de lasagne in een oven van 180 °C in 25 minuten.  

Stap 7: 
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Bewaar ze als ze afgekoeld zijn in een afsluitbaar bakje. 

Stap 8: 
Laat de lasagne afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. 

Afmaken op woensdag: 
Stap 1: 
Warm de lasagne op in de magnetron met grillfunctie op 700 watt, 10 minuten óf in de oven met grillstand op 210 °C zo’n 20-25 minuten. 

Stap 2: 
Was voor de salade de pomodoritomaten en snijd ze in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de preiringen, witte wijnazijn, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, mozzarellabolletjes en peper en zout naar smaak. En als laatste eventueel wat verse basilicumblaadjes erbij. 

Stap 3: 
Serveer de lasagne met de salade ernaast.  

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel.

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken Voor een Week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker