Wat krijg je als de twee lekkerste dingen op de wereld in één gerecht combineert? Inderdaad: limoncello-tiramisu in glaasjes. Dit dessert van Rudolph is perfect voor jouw kerstdiner!

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Porties

Lemon curd

  • 120 ml citroensap
  • 120 g eidooier (ongeveer 6 eieren)
  • 100 g suiker
  • 60 g boter

Bodem

  • 12 cantuccini
  • 200 ml limoncello

Mascarponevulling

  • 1 vanillestokje
  • 2 cm gember
  • 100 g gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone

Garnering

  • 6 cantuccini of 12 amerettikoekjes
  • cacaopoeder om te bestuiven
  • 4 takjes rode bessen
  • gekonfijte citroenschil

Extra nodig

  • 12 amuse-glaasjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 5 uur en 30 minuten

Stap 1: Lemon curd  
Smelt de boter. Breng samen met het citroensap aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los. Giet het hete citroensap op het eimengsel en roer goed door. Schenk het geheel terug in de pan. Gaar het mengsel tegen de kook aan tot vladikte. Laat de lemon curd afkoelen. 

Stap 2: Bodem 
Hak de cantuccini in stukjes en verdeel over de bodem van de glaasjes. Verdeel daarover  gelijkmatig de limoncello. 

Stap 3: Mascarponevulling 
Roer de mascarpone los. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Schil en rasp de gember. Meng de vanille, gember en de gecondenseerde melk door de mascarpone. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door het mascarponemengsel.  

Stap 4: Opbouw 
Verdeel een deel van mascarponemengsel over de cantuccini-bodem in de glaasjes. Verdeel de lemon curd eroverheen. Sluit af met een nog laagje mascarponevulling. Laat de tiramisu minimaal 5 uur afgedekt in de koelkast opstijven. 

Stap 5: Garnering 
Hak de cantuccini in stukjes. Verdeel over de glaasjes. Bestuif met cacaopoeder. Garneer met rode bessen en gekonfijte  citroenschil. Besprenkel met nog een beetje limoncello.

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

1589
Limoncello-tiramisu
Limoncello-tiramisu