Stap 1: Lemon curd
Smelt de boter. Breng samen met het citroensap aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los. Giet het hete citroensap op het eimengsel en roer goed door. Schenk het geheel terug in de pan. Gaar het mengsel tegen de kook aan tot vladikte. Laat de lemon curd afkoelen.
Stap 2: Bodem
Hak de cantuccini in stukjes en verdeel over de bodem van de glaasjes. Verdeel daarover gelijkmatig de limoncello.
Stap 3: Mascarponevulling
Roer de mascarpone los. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Schil en rasp de gember. Meng de vanille, gember en de gecondenseerde melk door de mascarpone. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door het mascarponemengsel.
Stap 4: Opbouw
Verdeel een deel van mascarponemengsel over de cantuccini-bodem in de glaasjes. Verdeel de lemon curd eroverheen. Sluit af met een nog laagje mascarponevulling. Laat de tiramisu minimaal 5 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Stap 5: Garnering
Hak de cantuccini in stukjes. Verdeel over de glaasjes. Bestuif met cacaopoeder. Garneer met rode bessen en gekonfijte citroenschil. Besprenkel met nog een beetje limoncello.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
2 reacties
Dat kan zeker.
Groeten,
Team-24Kitchen