De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Limoncello-tiramisu in glaasjes

Wat krijg je als de twee lekkerste dingen op de wereld in één gerecht combineert? Inderdaad: limoncello-tiramisu in glaasjes. Dit dessert van Rudolph is perfect voor jouw kerstdiner.

330 MIN
Limoncello-tiramisu

Wat krijg je als de twee lekkerste dingen op de wereld in één gerecht combineert? Inderdaad: limoncello-tiramisu in glaasjes. Dit dessert van Rudolph is perfect voor jouw kerstdiner!

Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Stap 1: Lemon curd  
Smelt de boter. Breng samen met het citroensap aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los. Giet het hete citroensap op het eimengsel en roer goed door. Schenk het geheel terug in de pan. Gaar het mengsel tegen de kook aan tot vladikte. Laat de lemon curd afkoelen. 

Stap 2: Bodem 
Hak de cantuccini in stukjes en verdeel over de bodem van de glaasjes. Verdeel daarover  gelijkmatig de limoncello. 

Stap 3: Mascarponevulling 
Roer de mascarpone los. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Schil en rasp de gember. Meng de vanille, gember en de gecondenseerde melk door de mascarpone. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door het mascarponemengsel.  

Stap 4: Opbouw 
Verdeel een deel van mascarponemengsel over de cantuccini-bodem in de glaasjes. Verdeel de lemon curd eroverheen. Sluit af met een nog laagje mascarponevulling. Laat de tiramisu minimaal 5 uur afgedekt in de koelkast opstijven. 

Stap 5: Garnering 
Hak de cantuccini in stukjes. Verdeel over de glaasjes. Bestuif met cacaopoeder. Garneer met rode bessen en gekonfijte  citroenschil. Besprenkel met nog een beetje limoncello.

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker