Andijviestamppot met honing-cashewnoten

27
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Andijviestamppot met honing-cashewnoten

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de aardappelpuree smeu├»g met de melk en de boter.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 4 minuten. Voeg de honing toe en karamelliseer in circa 2 minuten.
  • Snijd de andijvie fijn. Roer de andijvie en de honing-cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Sjalottencompote

  • Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Schenk de balsamicoazijn, rode wijn en de honing erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de andijviestamppot met honing-cashewnoten over borden. Verdeel de sjalottencompote eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Andijviestamppot met honing-cashewnoten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 1 klontje roomboter
  • 200 g cashewnoten
  • 2 el honing
  • 1 krop andijvie

Sjalottencompote

  • 5 sjalotten
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el balsamico azijn
  • 200 ml rode wijn
  • 2 el honing

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
27