De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rosé gebakken zalm met salade van limabonen

Altijd al willen weten hoe je een een zalm perfect rosé kan bakken? Met dit recept kan het bijna niet mislukken.

30 MIN
Rosé gebakken zalm met salade van limabonen

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bereidingswijze

1. Zet een pan op met water voor de eieren.

2. Doe de eieren in het kokende water en laat 5 minuten koken.

3. Pel en snijd of schaaf de uien in ringen.

4. Laat de eieren schrikken met koud water.

5. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen op laag vuur 10-15 minuten, tot ze boterzacht zijn.

6. Meng in een grote kom de mosterd en rodewijnazijn. Voeg al kloppend de olijfolie erbij. Hak de kappertjes en peterselie met steel en al fijn (houd een paar takjes achter voor garnering) en voeg toe. Roer er een flinke scheut karnemelk door. Breng op smaak met zout en peper.

7. Laat de limabonen uitlekken, spoel af met water en meng met de dressing.

8. Snijd de bleekselderij in halve maantjes (schil evt.) en meng met de bonen en dressing.

9. Besprenkel de zalm met olijfolie, bestrooi met zout en peper.

10.Verhit een koekenpan en bak de zalm eerst 4-5 minuten op de huidkant krokant en vervolgens nog 2-3 minuten op de andere kant, zodat de vis mooi rosé is.

11. Pel intussen de eieren en halveer.

12.Schep de bonen en uien op de borden. Leg er een stuk zalm en een half eitje op. garneer met geplukte peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker