In de pan gebakken spaghettitaart

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Salade

Snijd de korstjes van het brood en snijd de boterhammen in blokjes. Verhit een scheutje olie in de pan en bak het brood in circa 5 minuten krokant en breng op smaak met zout. Laat het brood uitlekken op keukenpapier. Meng in een kom de olijfolie vergine , wijnazijn, een derde van de Parmezaanse kaas en peper. Meng de spinazie, rucola, olijven en stukjes brood door de dressing.

Spaghettitaart

Giet de pasta af, bewaar een klein beetje vocht en giet de pasta met het vocht terug in de pan. Roer de tomatenpuree door de spaghetti. Pluk en hak de peterselie fijn en roer door de spaghetti. Roer de resterende Parmezaanse kaas door de spaghetti. Halveer de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaatjes toe aan de spaghetti en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan, voeg de spaghetti toe en bak dit circa 3 minuten onder continu roeren. Verdeel de spaghetti over de gehele koekenpan en bak de onderkant in circa 4 minuten goudbruin. Leg een groot bord op de spaghetti en draai de pan om zodat de onderkant van de spaghetti boven ligt. Laat de spaghetti weer in de pan glijden en bak in circa 3 minuten goudbruin. 

Ingredienten

4
Personen

In de pan gebakken spaghettitaart

  • 400 g spaghetti
  • 2 bruine boterhammen
  • olijfolie om in te bakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 g spinazie
  • 75 g rucola
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 140 g tomatenpuree
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 400 g cherrytomaten
  • 3 el olijfolie vergine

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
2