De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbei, een match made in heaven. Met dit nagerecht maak jij straks iedereen blij!

30 min. voorbereidingstijd
120 min. wachttijd
Direct naar recept
Tiramisu met aardbeien

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Ben jij ook zo dol op tiramisu? Dan moet je dit recept echt eens proberen! De aardbeien zorgen voor een verfrissende smaak."

Bereidingswijze

Tiramisu met aardbeien

  1. Haal de mascarpone een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen en je het makkelijker mengt. Zo voorkom je klontjes in het mascarponemengsel.

  2. Splits de eieren. Doe het eigeel in een mengkom en het eiwit in een andere mengkom. Het is belangrijk dat er geen enkel spoortje eigeel bij het eiwit zit, anders kun je het eiwit niet meer stijfkloppen.

  3. Klop als eerste de eiwitten met de helft van de suiker schuimig met een mixer tot een zachte piek.

  4. Mix de eidooiers met de andere helft van de suiker totdat ze lichtgelig van kleur zijn en de suiker is opgelost.

  5. Meng de mascarpone door het eigeel. Spatel vervolgens de eiwitten erdoor. Spatel niet langer dan nodig zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.

  6. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden.

  7. Breek de lange vingers in stukken en doop ze een voor een in de sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de glaasjes. Let op: als je meer lange vingers tegelijk in het sinaasappelsap laat weken, zuigen ze zich te snel vol en vallen ze uit elkaar.

  8. Verdeel de helft van de mascarponecrème over de lange vingers. Verdeel er een laagje aardbeien over en dan de rest van de mascarponecrème. Laat de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

Garnering

  1. Vijzel de gevriesdroogde aardbeien fijn in een vijzel of in het hakmolentje van de staafmixer. Maal de munt samen met de suiker ook fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Bestrooi de tiramisu met het aardbeienpoeder en de muntsuiker. Garneer met mooie aardbeien.

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Vandaag gemaakt, heel makkelijk en erg lekker
Ria Blaauw
13-03-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.