Bereiding
Stap 1
Haal de mascarpone een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen en je het makkelijker mengt. Zo voorkom je klontjes in het mascarponemengsel.
Stap 2
Splits de eieren. Doe het eigeel in een mengkom en het eiwit in een andere mengkom. Het is belangrijk dat er geen enkel spoortje eigeel bij het eiwit zit, anders kun je het eiwit niet meer stijfkloppen. Klop als eerste de eiwitten met de helft van de suiker schuimig met een mixer tot een zachte piek.
Stap 3
Mix de eidooiers met de andere helft van de suiker totdat ze lichtgelig van kleur zijn en de suiker is opgelost. Meng de mascarpone door het eigeel. Spatel vervolgens de eiwitten erdoor. Spatel niet langer dan nodig zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
Stap 4
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden.
Breek de lange vingers in stukken en doop ze een voor een in de sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de glaasjes. Let op: als je meer lange vingers tegelijk in het sinaasappelsap laat weken, zuigen ze zich te snel vol en vallen ze uit elkaar.
Stap 5
Verdeel de helft van de mascarponecrème over de lange vingers. Verdeel er een laagje aardbeien over en dan de rest van de mascarponecrème. Laat de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Garnering
Vijzel de gevriesdroogde aardbeien fijn in een vijzel of in het hakmolentje van de staafmixer. Maal de munt samen met de suiker ook fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Bestrooi de tiramisu met het aardbeienpoeder en de muntsuiker. Garneer met mooie aardbeien.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >
1 reactie