Cake
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C, boven- en onderwarmte. Vet de springvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
Stap 2:
Klop de eieren met de suiker in de mixer in circa 10 minuten luchtig.
Stap 3:
Smelt de boter. Zeef de bloem boven de kom en spatel de bloem in delen voorzichtig door het eimengsel. Spatel als laatst de gesmolten boter erdoor. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in circa 35 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Stap 4:
Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen en snijd deze horizontaal in drie plakken.
Krokante amandelen
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de amandelen, suiker en het eiwit en bak de amandelen op de bakplaat in circa 10-15 minuten goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.
Vulling en opbouw
Stap 1:
Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de onderste cakelaag met aardbeienjam.
Tip van Rudolph:
Als er hele aardbeien in de jam zitten, plet deze dan even met een lepel, anders kan je de taart straks niet goed aansnijden.
Stap 2:
Leg de tweede plak cake op de laag met aardbeienjam en bestrijk deze met de slagroom. Leg dan laatste plak erop en bestrijk de boven- en onderkant van de taart met slagroom.
Stap 3:
Druk de krokante amandelen tegen de zijkanten van de taart en spuit rozetten slagroom op de bovenkant.
Stap 4:
Kies fruit naar keuze als garnering en snijd deze in partjes/stukjes. Garneer de slagroomtaart met het gesneden fruit.
Abrikozengelei
Verwarm de abrikozenjam met het water. Bestrijk het fruit met de gelei.
3 reacties