Pistache-tiramisu
-
Splits de eieren in 4 eidooiers en 4 eiwitten. Klop de eiwitten met een mixer stijf, voeg al kloppend beetje voor beetje 60 gram suiker toe en zet tot gebruik apart. (Niet in de koelkast)
-
Klop met een mixer de eidooiers en 50 gram suiker in 10 minuten romig.
-
Klop daarna de mascarpone erdoor en voeg 150 gram pistachepasta toe. Rasp de citroen erover en spatel de eiwitten door het mascarponemengsel. Probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.
-
Rooster de pistachenootjes rustig in een warme pan.
-
Doop de lange vingers in de Frangelicolikeur (hazelnootlikeur)
-
Zet de lange vingers tegen de rand van de glaasjes. Vul tot 1/4 op met een laagje mascarponecrème, leg daarop een halve lange vinger, dan een laag mascarponecrème, en eindig met een lange vinger.
-
Klop de slagroom en poedersuiker stijf. Spatel de 1,5 eetlepel pistachepasta er rustig doorheen.
-
Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit met toefjes op de bovenkant van de glazen. Zet de pistache-tiramisu 1-2 uur in de koelkast om op te stijven.
-
Hak de pistachenoten fijn. Leg op elk glaasje een extra lange vinger. Bestrooi de glazen met de pistachenoten. Bestuif met de poedersuiker.
0 reacties