De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pistache-tiramisu

Een kerstige twist op de bekende Italiaanse tiramisu. In Miljuschka Masterclass Kersteditie laat Miljuschka zien hoe je deze pistache-tiramisu maakt.

30 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
Pistache-tiramisu uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Tiramisu is natuurlijk een van de bekendste Italiaanse desserts. Traditioneel wordt het gemaakt met lange vingers, sterke drank, espresso en mascarpone, maar ik geef er een twist aan met een pistachevulling."

Bereidingswijze

Pistache-tiramisu

  1. Splits de eieren in 4 eidooiers en 4 eiwitten. Klop de eiwitten met een mixer stijf, voeg al kloppend beetje voor beetje 60 gram suiker toe en zet tot gebruik apart. (Niet in de koelkast)

  2. Klop met een mixer de eidooiers en 50 gram suiker in 10 minuten romig. 

  3. Klop daarna de mascarpone erdoor en voeg 150 gram pistachepasta toe. Rasp de citroen erover en spatel de eiwitten door het mascarponemengsel. Probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.

  4. Rooster de pistachenootjes rustig in een warme pan.

  5. Doop de lange vingers in de Frangelicolikeur (hazelnootlikeur)

  6. Zet de lange vingers tegen de rand van de glaasjes. Vul tot 1/4 op met een laagje mascarponecrème, leg daarop een halve lange vinger, dan een laag mascarponecrème, en eindig met een lange vinger.

  7. Klop  de slagroom en poedersuiker stijf. Spatel de 1,5 eetlepel pistachepasta er rustig doorheen. 

  8. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit met toefjes op de bovenkant van de glazen. Zet de pistache-tiramisu 1-2 uur in de koelkast om op te stijven. 

  9. Hak de pistachenoten fijn. Leg op elk glaasje een extra lange vinger. Bestrooi de glazen met de pistachenoten. Bestuif met de poedersuiker.

Wat voor wijn bij de pistache-tiramisu?

Overweeg een zoete, versterkte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Vin Santo. Deze wijnen hebben zoete, fruitige aroma's die perfect harmoniëren met de pistache en de romige textuur van de tiramisu. De versterkte wijnen hebben ook voldoende zoetheid om de dessertsmaken aan te vullen. 

Miniatuur

Biertip bij pistache-tiramisu

Overweeg een donker bier met tonen van karamel en chocolade, zoals een Stout of een Porter. Deze bieren kunnen goed contrasteren met de zoete en hartige smaken van de pistache-tiramisu en een interessante smaakcombinatie bieden.  

Miniatuurvoorbeeld

Welke non-alcoholvrij drankje past bij pistache-tiramisu?

Een kopje verse, licht gezoete pistache latte of cappuccino kan een geweldige keuze zijn om te combineren met het dessert. De koffie- en pistachesmaken zullen goed samengaan met de tiramisu.  

Miniatuur

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker