Deze heerlijke koeken maken je dag meteen beter. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

30
Porties

Biscuit de savoie

  • 3 eieren
  • 95 g zelfrijzend bakmeel
  • 95 g suiker
  • 1 g (zee)zout
  • 3 g vanillesuiker
  • sap van 1 citroen
  • suiker om te bestrooien

Chocolade

  • 100 g pure chocolade

Sinaasappeldip

  • 300 g slagroom
  • 100 g vanillevla
  • 2 el sinaasappellikeur

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Biscuit de savoie 

Stap 1: 
Doe de eieren met de suiker, zout en citroensap in een hittebestendige kom. Verwarm deze au bain-marie tot lauwwarm en de suiker is opgelost. Giet over in de kom van je mixer en klop dit voor 15-20 minuten tot het koud, dik, wit en luchtig is .Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit door het beslag. Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit het beslag in banen van ongeveer 7,5 cm op de bakplaat. Bestrooi met een beetje suiker en bak ze af in de oven voor ongeveer 13 minuten. Zet de oven uit en laat ze nog 3 minuten nagaren. Haal eruit en laat ze volledig afkoelen 

Chocoladedip 
Smelt de chocolade aubain-marie.  

Sinaasappeldip 
Mix de slagroom met de vanillevla en de sinaasappellikeur tot een glad mengsel. 

Serveren 
Drizzle de gesmolten chocola over de lange vingers.  Serveer de lange vingers met de sinaasappeldip.  

Geef je waardering

9
LANGE VINGERS MET CHOCOLA 2.jpg
LANGE VINGERS MET CHOCOLA.jpg