Deze heerlijke koeken maken je dag meteen beter. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

30
Porties

Lange vingers

  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • citroenschil van 1 citroen
  • suiker om te bestrooien

Dip

  • 300 ml slagroom
  • 100 ml vanillevla
  • 2 el sinaasappellikeur
  • 100 g pure chocolade

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Lange vingers
1) Verwarm de oven voor op 170˚C

2) Zet een klein steelpannetje op het vuur met een laagje water. Breng dit aan de kook. Meng nu de eieren, suiker, zout en het citroensap in een ijzeren kom. De kom moet op de steelpan passen, maar er niet in weg zakken. Let op dat de kom de hitte goed moet kunnen geleiden.

3) Onder af en toe roeren verwarm je nu het eimengsel tot de suiker goed is opgelost. Doe je beslag nu in de kom van je keukenmachine en klop het op medium tot hoge snelheid tot het goed koud is geworden en heel fluffy, dik en bijna wit.

4) Meng nu de bloem en de bakpoeder samen en zeef dit over het beslag heen. Doe dit over in een spuitzak met een glad spuitmondje.

5) Bekleed nu een bakplaat met bakpapier. Met de spuitzak maak je nu strepen van een centimeter of 8.

6) Bestrooi de koekjes in wording met wat suiker (niet teveel) en zet ze in de oven. Bak ze voor ongeveer 15 minuten of tot ze mooi lichtbruin zijn geworden. Zet nu de oven uit en laat ze nog een minuutje in de oven staan voor je ze eruit haalt en helemaal laat afkoelen.

Dip
1) Breek de chocola in stukjes en smelt dit weer au bain marie.

2) Klop de slagroom op tot zachte pieken. Meng dit met de vanillevla en de sinaasappellikeur tot een lekkere dip. Proeven moet! De gesmolten chocola kun je gebruiken om de koekjes in te dopen of je kunt het eroverheen drizzlen. Serveer de lange vingers met de dip.

Geef je waardering

11
LANGE VINGERS MET CHOCOLA 2.jpg
LANGE VINGERS MET CHOCOLA.jpg