De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

parijse aardbeien-vanilletaart

Haal de verfijnde Franse patisserie in huis met deze très belle Parijse aardbeien-vanilletaart.

30 MIN
Parijse Aardbeien-Vanilletaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Haal de verfijnde Franse patisserie in huis met deze très belle Parijse aardbeien-vanilletaart. Oui, deze wil je echt een keertje geproefd hebben.

Bereidingswijze

Bodem

Stap 1:
Meng met de mixer de boter met de suiker. Voeg daarna één voor één de eieren toe totdat ze volledig zijn opgenomen. Voeg daarna de gemalen amandelen, het extract en de bloem toe. Verwerk het deeg meteen, voordat het te stevig wordt.

Stap 2:
Zet een ingevette taartring van 24 cm op een bakplaat met bakpapier en doe het deeg in de spuitzak. Spuit vanuit het midden het deeg spiraalvormig op totdat je aan de buitenste rand bent.

Stap 3:
Spuit vervolgens langs de binnenrand het deeg met een soort lussen omhoog tot circa 4 cm hoogte. Zet voorzichtig een ring van 18 cm in de binnenkant om ervoor te zorgen dat de deegbodem mooi in model blijft tijdens het bakken.

Stap 4:
Bak de bodem circa 30 minuten in de oven op 190 °C. Neem na het bakken meteen de binnenring weg en laat de bodem volledig afkoelen.

Banketbakkersroom

Stap 1:
Breng voor de banketbakkersroom de melk met vanille aan de kook.

Stap 2:
Roer de eidooiers met suiker, maizena en twee eetlepels van de hete melk tot een papje. Schenk daarna de hete melk al roerend op het papje en schenk het dan weer terug in de pan. Zet de pan terug op het vuur en blijf goed roeren met de garde. Laat de banketbakkersroom 2 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.

Stap 3:
Spoel een bord of schaal met koud water en schenk de banketbakkersroom erop. Dek de room meteen af met plasticfolie en laat eerst een beetje afkoelen voordat je het in de koelkast zet.

Taart opmaken

Stap 1:
Klop de slagroom stevig op en meng door de koude banketbakkersroom. Vul hiermee de taartbodem en beleg royaal met verse aardbeien.

Tip van Rudolph:
“Eventueel kun je de aardbeien nog wat extra glans geven met een kwastje taartgelei of licht verwarmde aardbeienjam.”

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Rudolph's Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker