Bodem
Stap 1:
Meng met de mixer de boter met de suiker. Voeg daarna één voor één de eieren toe totdat ze volledig zijn opgenomen. Voeg daarna de gemalen amandelen, het extract en de bloem toe. Verwerk het deeg meteen, voordat het te stevig wordt.
Stap 2:
Zet een ingevette taartring van 24 cm op een bakplaat met bakpapier en doe het deeg in de spuitzak. Spuit vanuit het midden het deeg spiraalvormig op totdat je aan de buitenste rand bent.
Stap 3:
Spuit vervolgens langs de binnenrand het deeg met een soort lussen omhoog tot circa 4 cm hoogte. Zet voorzichtig een ring van 18 cm in de binnenkant om ervoor te zorgen dat de deegbodem mooi in model blijft tijdens het bakken.
Stap 4:
Bak de bodem circa 30 minuten in de oven op 190 °C. Neem na het bakken meteen de binnenring weg en laat de bodem volledig afkoelen.
Banketbakkersroom
Stap 1:
Breng voor de banketbakkersroom de melk met vanille aan de kook.
Stap 2:
Roer de eidooiers met suiker, maizena en twee eetlepels van de hete melk tot een papje. Schenk daarna de hete melk al roerend op het papje en schenk het dan weer terug in de pan. Zet de pan terug op het vuur en blijf goed roeren met de garde. Laat de banketbakkersroom 2 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.
Stap 3:
Spoel een bord of schaal met koud water en schenk de banketbakkersroom erop. Dek de room meteen af met plasticfolie en laat eerst een beetje afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
Taart opmaken
Stap 1:
Klop de slagroom stevig op en meng door de koude banketbakkersroom. Vul hiermee de taartbodem en beleg royaal met verse aardbeien.
Tip van Rudolph:
“Eventueel kun je de aardbeien nog wat extra glans geven met een kwastje taartgelei of licht verwarmde aardbeienjam.”
Meld je aan en praat mee