Appeltaart... Wie houdt er niet van? Miljuschka deelt haar recept voor deze kleine taartjes. Heerlijk met een flinke toef zelfgemaakte vanille-slagroom!

BEKIJK HIER DE BOODSCHAPPENLIJST VAN DEZE AFLEVERING

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Appeltaart

  • 250 g kristalsuiker
  • 350 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g roomboter
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 1 eigeel
  • 2 Jonagold appels
  • 2 Goudrenet appels
  • 2 tl kaneelpoeder

Vanille-slagroom

  • 200 ml slagroom
  • 10 g vanillesuiker

Extra nodig

  • 4 mini-springvormen à 10 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Appeltaart voorbereiden

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng 175 g suiker, de bloem en het bakpoeder met de hand. Snijd de boter in blokjes en kneed het samen met de eieren en het zout door het droge mensel. Maak 2 bollen van het deeg (één iets groter dan de andere).

Stap 2:
Was de appels. Snijd de goudreinette in partjes en de jonagold in blokjes. Meng de appels met de kaneelpoeder en de rest van de suiker.

Vanille-slagroom

Klop de slagroom met de vanillesuiker. Bewaar in de koelkast.

Appeltaart afmaken

Stap 1:
Vet de minispringvormpjes in met boter en bekleed met het deeg. Vul de vormpjes met de appels. Bedek de appels met kleine stukjes deeg. Splits een ei en gebruik de dooier om het deeg te bestrijken.

Tip van Miljuschka:
Deeg over? Dit kan je bewaren in de vriezer voor een volgende keer.

Stap 2:
Bak de appeltaart circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen.

Stap 3:
Verwijder de rand van de springvorm. Serveer met een flinke dot vanilleslagroom.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Geef je waardering

59
Appeltaart
Appeltaart (verticaal)