De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Kipnuggets met gepofte aardappel en erwten

De kipnugget is een 'all-time favorite' voor de meeste fastfood-liefhebbers. Alleen deze variant van Danny komt niet in een kartonnen doosje, maar met gepofte aardappelen en erwten. 

80 MIN
Kipnuggets

De kipnugget is een 'all-time favorite' voor de meeste fastfood-liefhebbers. Alleen deze variant van Danny komt niet in een kartonnen doosje, maar met gepofte aardappelen en erwten. 

Danny Jansen

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Was de aardappels. Kook ze in de schil gaar. Dat duurt ongeveer 35 minuten op matig vuur. Als je ze te hard kookt zal de schil scheuren. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en bewaar je ze afgedekt in de koelkast. 

Stap 2: 
Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng door de yoghurt, kerriepoeder en wat peper en zout. Zet een uur in de koelkast.  

Stap 3: 
Haal de stukjes kip uit de yoghurt en dep ze iets droog. Wentel de stukjes kip door het broodkruim en druk stevig aan. Leg de stukjes kip van elkaar af in een ruime schaal met een stukje plasticfolie eronder. Zet de schaal in de vriezer. Als de kipstukjes bevroren zijn kun je ze in een kleinere bak in de vriezer bewaren. 

Afmaken op donderdag: 
Stap 1:  
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappelen open. Leg de aardappelen op een stukje aluminiumfolie. Schep in iedere aardappel een lepel crème fraiche. Rasp de knoflook. Verdeel de knoflook, gedroogde peterselie en wat zout en peper over de aardappelen. Vouw het aluminiumfolie dicht. Zet de pakketjes in een ovenschaal en verwarm ze voor minimaal 15 minuten. 

Stap 2: 
Schil de appels, snijd het klokhuis weg en snijd in blokjes. Verwarm de stukjes appel in een pannetje met citroensap, suiker en kaneelpoeder. Gaar op matig vuur met de deksel op de pan. Stamp na 10 minuten met een pureestamper tot moes. 

Stap 3:  
Snipper de ui. Fruit de ui in roomboter. Voeg de ewten toe wanneer de ui glazig wordt. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 4: 
Bak de kipnuggets in een ruime laag zonnebloemolie (of in een frituur als je die hebt) goudbruin. Zorg dat de temperatuur van de olie ongeveer 175 °C is. Laat de kipnuggets uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.  

Stap 5: 
Serveer de kipnuggets met de gepofte aardappel, de erwten en de appelmoes.  

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel.

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken Voor een Week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker