De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kipnuggets met gepofte aardappel en erwten

Zo maak je zelf kipnuggets 

Direct naar recept
Kipnuggets

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

De kipnugget is een 'all-time favorite' voor de meeste fastfood-liefhebbers. Alleen deze variant komt niet in een kartonnen doosje, maar met gepofte aardappelen en erwten. 

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Was de aardappels. Kook ze in de schil gaar. Dat duurt ongeveer 35 minuten op matig vuur. Als je ze te hard kookt zal de schil scheuren. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en bewaar je ze afgedekt in de koelkast. 

  2. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng door de yoghurt, kerriepoeder en wat peper en zout. Zet een uur in de koelkast.  

  3. Haal de stukjes kip uit de yoghurt en dep ze iets droog. Wentel de stukjes kip door het broodkruim en druk stevig aan. Leg de stukjes kip van elkaar af in een ruime schaal met een stukje plasticfolie eronder. Zet de schaal in de vriezer. Als de kipstukjes bevroren zijn kun je ze in een kleinere bak in de vriezer bewaren. 

Afmaken

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappelen open. Leg de aardappelen op een stukje aluminiumfolie. Schep in iedere aardappel een lepel crème fraiche. Rasp de knoflook. Verdeel de knoflook, gedroogde peterselie en wat zout en peper over de aardappelen. Vouw het aluminiumfolie dicht. Zet de pakketjes in een ovenschaal en verwarm ze voor minimaal 15 minuten. 

  2. Schil de appels, snijd het klokhuis weg en snijd in blokjes. Verwarm de stukjes appel in een pannetje met citroensap, suiker en kaneelpoeder. Gaar op matig vuur met de deksel op de pan. Stamp na 10 minuten met een pureestamper tot moes. 

  3. Snipper de ui. Fruit de ui in roomboter. Voeg de ewten toe wanneer de ui glazig wordt. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Bak de kipnuggets in een ruime laag zonnebloemolie (of in een frituur als je die hebt) goudbruin. Zorg dat de temperatuur van de olie ongeveer 175 °C is. Laat de kipnuggets uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.  

  5. Serveer de kipnuggets met de gepofte aardappel, de erwten en de appelmoes.  

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.