Sesamkip
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit. Snijd de peper fijn.
-
Meng de gember, rode peper en de knoflook in een ruime kom met de ketjap en de sojasaus. Voeg de kipdijfilets toe aan de kom en laat 5 minuten marineren.
-
Leg de gemarineerde kipdijfilets op een bakplaat met bakpapier en bak de kip 15 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
-
Bestrijk de kipfilets net voordat ze klaar zijn met de resterende marinade in de kom en bestrooi met de sesamzaadjes.
-
Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Serveer de sticky kip met de rijst en de atjar.
Atjar
-
Meng de suiker met de wittewijnazijn in een ruime kom totdat de suiker is opgelost.
-
Snijd de rode puntpaprika’s in korte reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd in halve maantjes.
-
Meng de puntpaprika en de komkommer door de azijn en laat even staan.
0 reacties