De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sticky sesamkip

Deze sticky sesamkip uit Lekker Snel! is om je vingers bij af te likken. Chef Jet laat zien hoe je het thuis ook heerlijk kunt bereiden.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sticky sesamkip

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Wil je je kip een keer op een andere manier bereiden? Dit moet je echt proberen. De atjar maakt het lekker zuur en mag zeker niet ontbreken bij de zoetzure kip!"

Bereidingswijze

Sesamkip

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit. Snijd de peper fijn.

  3. Meng de gember, rode peper en de knoflook in een ruime kom met de ketjap en de sojasaus. Voeg de kipdijfilets toe aan de kom en laat 5 minuten marineren. 

  4. Leg de gemarineerde kipdijfilets op een bakplaat met bakpapier en bak de kip 15 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

  5. Bestrijk de kipfilets net voordat ze klaar zijn met de resterende marinade in de kom en bestrooi met de sesamzaadjes. 

  6. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Serveer de sticky kip met de rijst en de atjar.

Atjar

  1. Meng de suiker met de wittewijnazijn in een ruime kom totdat de suiker is opgelost.

  2. Snijd de rode puntpaprika’s in korte reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd in halve maantjes. 

  3. Meng de puntpaprika en de komkommer door de azijn en laat even staan.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.