Is je pannenkoekenrepertoire vastgelopen bij kaas en spek? Wij delen 8 recepten om je op nieuwe ideeën te brengen. Voor welk beleg ga jij? Bloem, eieren, melk, go! PS Pannenkoeken maken? Met dit basisrecept mislukken ze nooit meer!
8 x originele toppings op de pannenkoek
1. Pannenkoek met gekaramelliseerde appel
Bak de pannenkoek zoals je gewend bent. Karamelliseer de appel met suiker in een pannetje. Voeg de Griekse yoghurt toe, het gekaramelliseerde appelmengsel en maak af met honing en verse kaneel.
2. Volkorenpannenkoek met pittige kip
Zin in een vullende pannenkoek? Probeer dan deze pannenkoek met pittige kip van rawitpeper.
3. Kokospannenkoek met sinaasappel
Door normale melk te vervangen door kokosmelk wordt de pannenkoek smeuïger met een lichte kokossmaak. Voeg sinaasappel toe voor een fruitig geheel. Lees hoe je de kokospannenkoek met sinaasappel maakt.
4. Zomerse pannenkoek met watermeloen
Voor de échte fruitliefhebber: beleg een pannenkoek met zowel watermeloen, mango, banaan en drakenfruit. Drakenfruit koop je bij de meeste fruitwinkels en speciaalzaken. Voeg honing toe.
5. Pannenkoek met gekaramelliseerde banaan, yoghurt en chocoflakes
Karamelliseer de banaan door het te verwarmen (eventueel met suiker) in een pan. Maak de pannenkoek zoals je gewend bent en voeg daar de banaan, yoghurt en chocoflakes aan toe. Optioneel: kokosrasp.
6. Pannenkoek met spinazie en roomkaas
Zin in een hartige pannenkoek? Maak deze heerlijke pannenkoek met spinazie en roomkaas. Ook lekker: appel met gerookte kipfilet of puntpaprika met spekblokjes.
7. Gevulde pannenkoek met gyros en tzatziki
Bak de (kip)gyros met kruiden in de pan. Bak de pannenkoek. Vul de pannenkoek met de gyros en voeg hier naar smaak tzatziki aan toe. Rol de pannenkoek op en vouw dicht. Optioneel: pittige salsa.
8. Pannenkoek met hüttenkase en bosvruchtenjam
Fris en zoet! Tip: gebruik verse jam of verwarm zelf favoriete bosvruchten met suiker in een pannetje.
Ook interessant
- 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
- Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
- Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
- Kan Hugo schapenhoeden als een local?
- Hugo proeft de Wild Atlantic Way
- Hugo ontdekt de Ierse dans
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross