De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kokospannenkoekjes met sinaasappel

Van deze kokospannenkoekjes met sinaasappel zijn je vrienden zeker onder de indruk! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

45 MIN
Kokospannenkoekjes met sinaasappel

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Sinaasappelsaus

Schil met een scherp mes 3 sinaasappels tot op het vruchtvlees af zodat al het wit verwijderd is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Rasp van 1 sinaasappel de schil en pers het sap uit de overige sinaasappels. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng sinaasappelsap met honing, rasp en vanillemerg aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het licht stroperig is. 

Topping

Schil de mango’s dun af. Zet de mango op de smalle kant en snijd beide zijkanten zo dicht mogelijk langs de platte pit af. Snijd het vruchtvlees in plakken van halve cm dik. Bewaar afgedekt in de koelkast. Druk met een mes de rest van het vruchtvlees van de pit en snijd de overige stukken klein. Bewaar in de diepvriezer voor een smoothie of om er ijs van te maken. Hak de pistache grof. 

Beslag kokospannenkoekjes

Meng bloem met suiker en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Schenk er geleidelijk de kokosmelk bij en klop met een garde tot een glad beslag. (Het beslag kan maximaal 1 uur vooraf worden gemaakt)

 

’s Avonds afmaken

Kokospannenkoekjes bakken

Verhit een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan. Schep zoveel beslag in de pan zodat de bodem net bedekt is. Bak de ene zijde van de pannenkoek in circa 1 minuut goudbruin. Keer om en bak ook de andere kant goudbruin. Houd de pannenkoekjes warm tussen twee borden of in de oven op circa 50 °C.

Presentatie gerecht

Leg de pannenkoek op een (warm)bord. Verdeel er sinaasappelpartjes en mango over. Verwarm de sinaasappelsaus en lepel over het fruit. Strooi er pistache over en bestuif, met behulp van een papiertje, een kant van het bord met poedersuiker zodat je een strakke scheidingslijn ziet.

 

Grappa

De Italiaanse drank Grappa wordt gemaakt van de restanten van druiven die worden gebruikt voor het wijn maken. De smaak van Grappa loopt erg uiteen. Dat komt niet alleen doordat het in heel Italië wordt gemaakt, maar ook door de verschillende productiemethodes, hoe lang de Grappa gerijpt wordt en op welk hout. Ook het druivenras en de staat waarin de druifrestanten verkeren spelen een belangrijke rol. Recioto Grappa bijvoorbeeld wordt gemaakt van ingedroogde druiven, dat geeft een veel mildere en zachtere smaak. Kies voor een Grappa met een relatief laag alcohol percentage (37,5 – 40%) want hoger is te pittig voor bij het nagerecht. Nip lekker rustig van je glas, dan waan je je zomaar even op een Romeins terras.

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker