De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spitskool recepten

Spitskool is zo'n groente die hartstikke veelzijdig is. Hier lees je allerlei tips over hoe je deze groente kan bereiden en natuurlijk de lekkerste recepten die je thuis kan klaarmaken.
Spitskool recepten

Chef aan het woord

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Spitskool, ook wel  kegelkool, is iets anders dan witte kool. Het is net wat zachter van structuur en subtieler van smaak. Je kunt er heel veel verschillende kanten mee op en het in allerlei spitskool recepten verwerken. Je kunt er bijvoorbeeld makkelijk een spitskoolstamppot mee in elkaar draaien. Maar je kunt er nog veel meer mee. Denk aan wokken, roerbakken en koken. 

Spitskool recepten

Ga aan de slag met één van deze recepten voor spitskool.

Spitskool recept

  • Sticky kip en spitskool met sojaboter
    Deze herlijke sticky chicken maak je makkelijk en snel. Miljuschka deelt haar recept.
    voorbereidingstijd 50 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Spitskoolstamppot

    Stamppot is een oer-Hollands gerecht.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Geroosterde spitskool met caesardressing

    Geroosterde spitskool met caesardressing! Dat is een keer wat anders dan een caesarsalade. 

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 30 min
    Een recept van Bibi Loomans
    Bibi horizontaal
  • Lahana sarma

    Lahana Sarma, ook wel bekend als gevulde spitskoolbladeren met gehakt. Erg lekker, gezond en een keer wat anders dan het gebruikelijke AVG'tje.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Karsu
    KARSU522.jpg
  • Harissa-zalm met kool, yoghurtsaus en platbrood

    Harissa is een pittige maar ook kruidige saus uit Noord-Afrika. En dat past perfect bij een lekker stuk zalm.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Gado gado met rijst

    Rijst met gado gado is een gerecht uit de Indonesische keuken. Het gerecht bestaat uit met pindasaus, ei en lekker veel groente.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Vegetarische bami
    Eenvoudig recept voor vegetarische bami met bimi, taugé en spitskool.
  • Loempia met kip en groenten
    Loempia's, wie wordt daar nou niet blij van? Eet ze als snack, lunch of als avondeten. Kortom, een groot succes.
    voorbereidingstijd 120 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Singapore mihoen

    Eveline deelt haar recept voor deze Singapore mihoen. Superlekker en je zet het zo op tafel!

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Eveline Wu
    Eveline Wu

Spitskool bereiden

Spitskool wokken

Spitskool is een goede om mee te wokken. Wokken gaat namelijk snel op hoge temperaturen, waardoor de spitskool z’n knapperige textuur behoudt en bovendien ook een hoop voedingsstoffen. Vooral dat laatste punt maakt wokken zo gezond en het is nog lekker snel ook. Een goed voorbeeld hiervan is de spitskool uit de wok met koolvis. Zo klaar. 

Miniatuur

Spitskool roerbakken

Ga je roerbakken, dan heb je aan spitskool een uitstekende kandidaat. Slim is om de spitskool eerst te zouten, zoals dat bij het recept voor Rendang van Spitskool gaat. Hierdoor wordt de spitskool zacht, maar stevig, waardoor het makkelijker te bakken is. Bij dit recept ga je de spitskool eerst mooi roerbakken met specerijen en sambal, waarna je het afblust gembersiroop, ketjap en een flinke scheut groentebouillon. 

Miniatuur

Spitskool koken

Een andere manier om spitskool te bereiden is de spitskool koken. Klinkt minder voor de hand liggend, maar wordt toch veel gedaan. We hebben hier een heerlijk recept van uit de koker van Miljuschka: pasta met spitskool in saliesaus. Hier wordt de spitskool gekookt om het stugge eraf te halen en verwerkt als saus. Een hele andere manier om deze kool te verwerken en daarmee weer een heel ander spitskool recept.

Miniatuur

Spitskool snijden

Zo’n spitskool is nogal een unit, zeker als je ‘m gaat snijden. Maar als je de spitskool gaat snijden met deze handige stappen, is het zo gepiept.

  1. Verwijder de buitenste bladen van de spitskool. 

  2. Snijd het kontje eraf. 

  3. Snijd de spitskool over de lengte doormidden.

  4. Snijd de helften van de spitskool nog een keer doormidden en snijd de nerf eruit.

  5. Snijd de kwarten van de spitskool in smalle reepjes, zo breed als je zelf wilt.

Miniatuur

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.