De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rendang van spitskool met maïspancakes

Snijd de spitskool in kwarten en vervolgens in fijne reepjes. Bestrooi de kool met het zout en zet circa 2 uur onder druk weg.

45 MIN
Rendang van spitskool met maïspancakes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Rendang van spitskool
Snijd de spitskool in kwarten en vervolgens in fijne reepjes. Bestrooi de kool met het zout en zet circa 2 uur onder druk weg.

Kneus het citroengras en de djeruk perut. Snijd de rode peper fijn. Schil en rasp de gember. Giet het vocht van de kool en spoel het zout eraf. Dep de kool droog. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de specerijen en de kool circa 4 minuten. Voeg de ketjap, gembersiroop, sambal badjak en de bouillon toe. Gaar de kool 30-45 minuten op laag vuur.

Maïspancakes
Meng de bloem met het bakpoeder, kurkuma en de poedersuiker. Schenk de karnemelk erbij en meng goed door. Pluk en hak de bladselderij en voeg samen met de maïskorrels toe aan het bloemmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een antiaanbakpan en bak de pancakes circa 2 minuten om en om.

Serveren
Serveer de rendang van spitskool met witte rijst en maïspancakes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker