Sambal badjak Jansen
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Danny Jansen
Ingredienten
4
Personen
Sambal badjak Jansen (circa 150 g)
- 11 rode pepers
- 5 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 7 kemirinoten
- 2 cm gemberwortel
- 1 stengel sereh
- 2 salambladeren
- 2 cm laos
- 180 ml sojaolie
- 2 el bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
30 minuten
Snijd de pepers in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten.
Vijzel de kemirinoten. Pureer de pepers, knoflook, sjalotten en de kemirinoten met een staafmixer tot een puree.
Schil en halveer de gember. Kneus de stengel sereh, het salamblad en de loas.
Verhit een scheut olie in de wok en fruit de gevijzelde puree, gember, sereh, salamblad en de laos circa 2 minuten.
Voeg de suiker toe en gaar de sambal al roerende in circa 3 minuten. Voeg de rest van de olie toe en frituur de sambal nog circa 2 minuten.
Laat de sambal afkoelen en verwijder voor gebruik de gember, sereh salamblad en de laos.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen