De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Singapore mihoen

Eveline deelt haar recept voor deze Singapore mihoen. Superlekker en je zet het zo op tafel!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Singapore Mihoen

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Het gerecht is verrassend genoeg geen klassieker uit Singapore, maar populair in Chinese restaurants wereldwijd."

Bereidingswijze

Singapore mihoen

  1. Week de mihoen in een kom met heet water.

    Mihoen moet je wellen omdat het droge rijstnoedels zijn die anders te hard blijven. Door ze kort in heet water te weken, worden ze zacht en flexibel om te wokken of te roerbakken. Koken is niet nodig, wellen is genoeg. Zo voorkom je dat ze papperig worden.

  2. Pel de tenen knoflook en snijd in plakjes. Snijd de sjalotjes in ringen. Maak de wortel schoon en snijd in hele dunne reepjes. Snijd daarna ook de paprika, spitskool en bosui in dunne reepjes.

  3. Spoel de mihoen onder koud water af en dep droog met keukenpapier. Kluts de eieren.

  4. Verhit royaal neutrale olie in een pan en pof de plakjes knoflook. Schenk het geklutste ei erbij en meng kort door. Voeg dan de gesneden groente toe en roerbak voor enkele minuten. Voeg als laatst het bouillonpoeder, vissaus, sojasaus, mihoen, garnalen en kerriepoeder toe. Roerbak totdat alles gaar is.

  5. Zet het vuur uit en voeg de taugé toe aan de pan. Serveer voor de liefhebber met sambal.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat is mihoen singapore?

Singapore mihoen is een roerbakgerecht met dunne rijstvermicelli (mihoen), met kerriepoeder, groenten, ei en iets van proteĂŻne als garnalen, kip of tofu. De kerriekruiden geven het zijn typische gele kleur en kruidige smaak.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk
Mariska van Uden
14-10-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.