De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spitskool in saliesaus

Volkoren pasta met een romige saliesaus en spitskool.

31 MIN
spitskool in saliesaus

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Bereiding

Kook de macaroni in kokend water met een beetje zout in circa 9 minuten beetgaar. Giet af, spoel de pasta met lauwwarm water af en laat uitlekken in een vergiet.

Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn. Snij de salie fijn. Verwarm voor de saus de boter in een pan en fruit de ui, knoflook en de salie in de boter. Voeg de bloem toe en bak 5 minuten mee. Schenk de melk er al roerend bij en kook de saus 10 minuten door.

Snij de spitskool in dunne reepjes. Kook de spitskool in ruim water met een beetje zout in circa 5 minuten beetgaar en laat de kool goed uitlekken.

Snij de gedroogde tomaatjes in reepjes en halveer de olijven. Meng ze door de macaroni en breng het geheel op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een scheut olijfolie extra vierge. Snij de feta in blokjes. Meng de spitskool en de feta door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Schep de macaroni op borden met de spitskool.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker