De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

havermout-pannenkoeken

Schuif met havermout-pannenkoeken een gezonde, snelle en vooral hele lekkere maaltijd op tafel. Miljuschka deelt haar recept.

10 min voorbereidingstijd
Havermout pannenkoeken

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

'Havermout-pannenkoeken zijn erg populair. Dat is niet zo gek als je je bedenkt dat dit ervoor zorgt dat je je lievelingsmaal kunt eten, je tegelijkertijd aan je voedingsstoffen komt en je favo eten ineens verantwoord en wel als ontbijt kunt opdienen.'

Bereidingswijze

Pannenkoeken

 1. Splits de eieren en klop de eiwitten met behulp van een mixer (of keukenmachine) stijf.

  Wil je van die mooie fluffy pannenkoeken? Zorg dan dat je opgeklopt eiwit en bakpoeder gebruikt voor de luchtigheid. Baking soda mag ook, want dat doet ook de truc. Let wel op dat je alle mengsels door elkaar lepelt en niet mengt met bijvoorbeeld een mixer, want dan sla je alle luchtigheid er weer uit. Houd er met het bakken rekening mee dat er bakpoeder aan het beslag is toegevoegd. De pannenkoeken zullen groeien. Zowel in hoogte - like a real American pancake - maar ook in de breedte. 

 2. Meng de havermout met het bakpoeder, het zout, de melk en het eigeel. Spatel het eiwit en de helft van de bessen erdoorheen.

  Voor havermout-pannenkoeken kun je het best havermeel gebruiken in plaats van havermout. Een goedkope manier om aan havermeel te komen is door havermout tot poeder te malen met een staafmixer of keukenmachine. Het is niet erg als er nog een paar stukjes havermout in blijven zitten, dat geeft alleen maar een lekkere bite.

 3. Smelt een beetje kokosolie in een antiaanbakpan en schep 3 lepels beslag in de pan (maak de drie pannenkoekjes zo rond mogelijk).

 4. Bak de pancakes 2-3 minuten aan beide kanten. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Serveren

 1. Serveer de pancakes met de overige bessen, leg er plakjes banaan op en lepel er Griekse yoghurt en maple syrup over.

  Door de toevoeging van banaan worden de havermout-pannenkoeken niet alleen rijker aan fruit en vitaminen, maar ook meteen een stuk dikker. Zo lijken ze meer op de American pancakes. 

  Maak ook eens gember-kokospannenkoeken met banaan en blauwe bessen > 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker