Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Voor de pannenkoeken

  • 3 eieren
  • 1 tl gekonfijte gember
  • 150 g volkorenmeel
  • 7 g bakpoeder
  • 75 g kokosrasp
  • 1 snufje zout
  • 375 g ricotta
  • 2 el gembersiroop
  • 200 ml melk
  • 100 g blauwe bessen
  • zonnebloemolie
  • 2 bananen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Snijd de gekonfijte gember fijn. Meng in een kom het volkorenmeel met het bakpoeder, kokosrasp, gember en het zout.

Meng in een andere kom de eidooiers met de ricotta, gembersiroop en de melk. Meng het natte mengsel met een garde door het droge mengsel en spatel de eiwitten en de blauwe bessen erdoor. Verhit een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag en bak kleine pannenkoeken van het beslag. Snijd de bananen in dunne plakken.

Serveren
Verdeel de pannenkoeken over borden en beleg met plakken banaan.

Geef je waardering

48
Gember-kokospannenkoeken met banaan en blauwe bessen