De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gember-kokospannenkoeken met banaan en blauwe bessen

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Snijd de gekonfijte gember fijn. Meng in een kom het volkorenmeel met het bakpoeder, kokosrasp, gember en het zout.

30 MIN
Gember-kokospannenkoeken met banaan en blauwe bessen
Roberta Pagnier

Bereidingswijze

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Snijd de gekonfijte gember fijn. Meng in een kom het volkorenmeel met het bakpoeder, kokosrasp, gember en het zout.

Meng in een andere kom de eidooiers met de ricotta, gembersiroop en de melk. Meng het natte mengsel met een garde door het droge mengsel en spatel de eiwitten en de blauwe bessen erdoor. Verhit een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag en bak kleine pannenkoeken van het beslag. Snijd de bananen in dunne plakken.

Serveren
Verdeel de pannenkoeken over borden en beleg met plakken banaan.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker