De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Banh Xeo

Banh Xeo is een krokante, hartige pannenkoek afkomstig uit Vietnam. Eveline deelt haar heerlijke recept voor rijstpannenkoekjes.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bahn xeo

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Banh xeo betekent letterlijk ‘sissende pannenkoek’. Het is een hartige vietnamese pannenkoek gemaakt van rijstmeel, water en kurkuma. Wist je dat het ook wel bekend staat als een Vietnamese crêpe? De rijstpannenkoekjes wordt voornamelijk gevuld met varkensvlees, garnalen, mungbonen, taugé en uitjes."

Bereidingswijze

Banh xeo

  1. Meng het meel, kurkuma en kokosmelk met een garde tot een glad beslag. 

  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het rundvlees in 6 minuten medium gaar. Bestrooi het vlees met peper en zout. Laat even afkoelen en snijd in dunne plakjes.

  3. Schil de winterpeen en rasp in fijne reepjes (julienne). Snijd de bosui in dunne ringetjes. 

  4. Rasp de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Doe de knoflook en rode peper in een bakje. Pers de limoen erover uit. Roer de vissaus, suiker en water erdoor.   

  5. Verhit steeds 1 el olie in een koekenpan en schep een lepel beslag erin. Bak de pannenkoeken in circa 6 minuten gaar. Keer halverwege de baktijd. 

  6. Verdeel de wortel, bosui, taugé over de pannenkoek en leg een paar plakjes vlees erop. Garneer met de koriander en blaadjes munt. Serveer met de dipsaus.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.