Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Voor de Banh Xeo

  • 300 gram rijstbloem
  • 375 ml kokoswater
  • 375 ml water
  • 1 tl kurkuma
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram buikspek
  • 200 gram kleine garnalen
  • zonnebloemolie
  • 150 gram taugé
  • 1 chilipeper
  • 1 knoflook
  • vissaus
  • pak rijstvellen
  • krop krulsla
  • verschillende verse kruiden (zoals koriander, lange koriander, shiso, Thaise basillicum)

Extra nodig

  • druiprek

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bereiding

Meng in een kom de rijstbloem, kurkuma, kokoswater, water en met elkaar. Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de buikspek in blokjes. Pel de garnalen.

Verhit een wok met dikke bodem, schenk de olie erin en laat heet worden, schep hier wat beslag over, verdeel de buikspek, garnalen, bosuitjes en taugé over. Vouw de pannenkoek dubbel als het beslag krokant is. Baak nog even door, haal uit de pan en laat op een druiprek uitlekken.

Halveer de peper en knoflook. Smeer met de peper en vervolgens met de knoflook het bakje in. Laat de knoflook en de peper in het bakje liggen en schenk hier vissaus bij.

Serveren

Maak de bladeren van de sla los. Snijd de harde stelen van de kruiden. Pak een rijstvel, leg hier wat sla en kruiden op en leg hier de banh Xeo op. Rol op en dip in de saus om een hap te nemen.

Wil je meer goddelijke Vietnamese recepten van Miljuschka? Koop dan nu haar boek Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Geef je waardering

262
ban xeo miljuschka's street food vietnam