De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

banh xeo

Banh Xeo is een krokante, hartige pannenkoek afkomstig uit Vietnam. Eveline deelt haar heerlijke recept.

45 min (voor)bereidingstijd
Bahn xeo

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Banh xeo betekent letterlijk ‘sissende pannenkoek’. Het is een hartige pannenkoek gemaakt van rijstmeel, water en kurkuma. Wist je dat het ook wel bekend staat als een Vietnamese crépe? De pannenkoek wordt voornamelijk gevuld met varkensvlees, garnalen, mungbonen, taugé en uitjes.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Meng het meel, kurkuma en kokosmelk met een garde tot een glad beslag. 

  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het rundvlees in 6 minuten medium gaar. Bestrooi het vlees met peper en zout. Laat even afkoelen en snijd in dunne plakjes.

  3. Schil de winterpeen en rasp in fijne reepjes (julienne). Snijd de bosui in dunne ringetjes. 

  4. Rasp de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Doe de knoflook en rode peper in een bakje. Pers de limoen erover uit. Roer de vissaus, suiker en water erdoor.   

  5. Verhit steeds 1 el olie in een koekenpan en schep een lepel beslag erin. Bak de pannenkoeken in circa 6 minuten gaar. Keer halverwege de baktijd. 

  6. Verdeel de wortel, bosui, taugé over de pannenkoek en leg een paar plakjes vlees erop. Garneer met de koriander en blaadjes munt. Serveer met de dipsaus.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker