VAN TEVOREN
-
Meng de kappertjes in een grote kom met het sap van 1 citroen en de yoghurt.
-
Schil en rasp de knolselderij en de bieten, doe ze erbij, meng ze goed en voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Hak de bladpeterselieblaadjes en de meeste dille, strooi ze erover maar hussel ze er nog niet door.
-
oe de havermout en het bakmeel met een snufje zout in een kom. Breek het ei erboven, giet de melk erbij en klop tot een glad beslag.
-
Dek beide kommen af en zet ze een nacht in de koelkast.
SERVEREN
-
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met een scheutje olijfolie op matig vuur.
-
Schep een paar eetlepels beslag met tussenruimte in de pan en bak de blini’s 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi opgeblazen en goudbruin zijn.
-
Snijd de resterende citroen in acht partjes, om uit te knijpen.
-
Hussel de kruiden door de remoulade.
-
Zet alles samen met de gerookte zalm op tafel, zodat iedereen zelf kan opscheppen, of maak mooie bordjes op en strooi de resterende dille erover.
Meld je aan en praat mee