VAN TEVOREN
-
Meng de kappertjes in een grote kom met het sap van 1 citroen en de yoghurt.
-
Schil en rasp de knolselderij en de bieten, doe ze erbij, meng ze goed en voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Hak de bladpeterselieblaadjes en de meeste dille, strooi ze erover maar hussel ze er nog niet door.
-
oe de havermout en het bakmeel met een snufje zout in een kom. Breek het ei erboven, giet de melk erbij en klop tot een glad beslag.
-
Dek beide kommen af en zet ze een nacht in de koelkast.
SERVEREN
-
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met een scheutje olijfolie op matig vuur.
-
Schep een paar eetlepels beslag met tussenruimte in de pan en bak de blini’s 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi opgeblazen en goudbruin zijn.
-
Snijd de resterende citroen in acht partjes, om uit te knijpen.
-
Hussel de kruiden door de remoulade.
-
Zet alles samen met de gerookte zalm op tafel, zodat iedereen zelf kan opscheppen, of maak mooie bordjes op en strooi de resterende dille erover.
0 reacties