Wat zijn blini's?

Blini's zijn Oost-Europese deeghapjes die wat weg hebben van kleine pannenkoeken. Je komt ze met Kerst vaak tegen in de supermarkt. Voor authentiek blini-deeg wordt een mix van boekweitmeel en tarwebloem gebruikt. Al bestaan er ook variaties met aardappel.

Aan het deeg wordt gist en warme melk toegevoegd. Het geheel moet rijzen en hierdoor krijgen de blini's hun typische smaak en luchtige textuur. Het beslag wordt hierna kort in de pan gebakken.

Hoe eet je blini's?

Blini's kunnen warm of koud gegeten worden en zijn makkelijk voor te bereiden. Ze worden vaak gebruikt als toastjes, belegd met allerlei hartige ingrediënten. Bekende toppings zijn roomkaas, zalm, bieten, ham, (tonijn)salade of zelfs kaviaar. Maar niets houd je tegen om daar een zoete variatie aan toe te voegen.

Hoe maak je blini's?

Je kunt ze natuurlijk kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is een stuk leuker! Hieronder zie je een video waarin dit stap voor stap wordt uitgelegd.

Lekker recept met blini's
Zalmtaartje met appel uit de oven