Begin jouw kerstdiner met een klassieker. Deze zalmrolletjes zijn perfect als voorgerecht (of hapje) en enorm makkelijk gemaakt. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Pannenkoeken

  • 300 ml melk
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • olie om in te bakken

Vulling

  • 1/4 bosje dille
  • 200 g verse roomkaas
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 300 g gerookte zalm in plakjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: Pannenkoeken 
Meng met een garde de melk, bloem en de eieren tot een egaal beslag. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak dunne pannenkoeken van het beslag. Laat de pannenkoeken een beetje afkoelen. 

Stap 2: Vulling 
Snijd de dille fijn. Meng de dille door de roomkaas. Bestrijk de pannenkoeken met de dille-roomkaas. Beleg met de spinazieblaadjes en de zalm. Rol de pannenkoeken zo strak mogelijk op. Dit kan eventueel met behulp van plasticfolie op. Snijd de pannenkoeken in rolletjes.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

91
zalmrolletjes
zalmrolletjes