Een taart hoef niet altijd zoet te zijn. Dit zalmtaartje is daar het bewijs van. Een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen die makkelijk te maken is.

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Personen

Zalmtaartjes

  • 1 el bieslook
  • 1 appel (Golden delicious)
  • 2 el crème fraîche
  • 6 kleine blini's
  • 300 g gerookte zalm, in dunne plakjes
  • 1 bakje tuinkers

Saus

  • 1 ui
  • 100 ml witte wijn
  • 50 ml azijn
  • 1 takje tijm
  • 250 ml slagroom
  • 50 g koude boter

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: Zalmtaartjes 
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de appel, crème fraîche en de bieslook. Verdeel de appelsalade over de blini’s en maak zo hoog mogelijke torentjes. Drapeer de gerookte zalm erover zodat de appel helemaal is ingepakt. Zet de zalmtaartjes klaar op een ovenplaatje met bakpapier. 

Stap 2: Saus 
Snipper de ui. Breng de wijn, azijn, ui en de tijm aan de kook. Laat het geheel inkoken tot 1/3. Voeg de slagroom toe en laat nog circa 5 minuten inkoken tot de helft. Schenk de saus door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus. Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Verwarm de saus voor het serveren zonder te koken, anders gaat deze schiften.  

Stap 3: Serveren 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de zalmtaartjes circa 2 minuten in de oven. Zet de taartjes in het midden van een bord. Lepel een beetje van de saus eroverheen. Garneer met tuinkers. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

182
zalmtaartje uit de oven
zalmtaartje uit de oven