De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalmtaartje met appel uit de oven

Een taart hoef niet altijd zoet te zijn. Dit zalmtaartje is daar het bewijs van. Een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen die makkelijk te maken is.

zalmtaartje uit de oven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een taart hoef niet altijd zoet te zijn. Dit zalmtaartje is daar het bewijs van. Een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen die makkelijk te maken is.

Bereidingswijze

Stap 1: Zalmtaartjes 
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de appel, crème fraîche en de bieslook. Verdeel de appelsalade over de blini’s en maak zo hoog mogelijke torentjes. Drapeer de gerookte zalm erover zodat de appel helemaal is ingepakt. Zet de zalmtaartjes klaar op een ovenplaatje met bakpapier. 

Stap 2: Saus 
Snipper de ui. Breng de wijn, azijn, ui en de tijm aan de kook. Laat het geheel inkoken tot 1/3. Voeg de slagroom toe en laat nog circa 5 minuten inkoken tot de helft. Schenk de saus door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus. Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Verwarm de saus voor het serveren zonder te koken, anders gaat deze schiften.  

Stap 3: Serveren 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de zalmtaartjes circa 2 minuten in de oven. Zet de taartjes in het midden van een bord. Lepel een beetje van de saus eroverheen. Garneer met tuinkers. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Heerlijk recept. Tp
Marijke Dekkers
31-08-2023
Het lijkt erop dat de hoeveelheden in het recept niet kloppen. Kan hier naar gekeken worden?
silvie madou
17-12-2023

Ook lekker