Stap 1: Zalmtaartjes
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de appel, crème fraîche en de bieslook. Verdeel de appelsalade over de blini’s en maak zo hoog mogelijke torentjes. Drapeer de gerookte zalm erover zodat de appel helemaal is ingepakt. Zet de zalmtaartjes klaar op een ovenplaatje met bakpapier.
Stap 2: Saus
Snipper de ui. Breng de wijn, azijn, ui en de tijm aan de kook. Laat het geheel inkoken tot 1/3. Voeg de slagroom toe en laat nog circa 5 minuten inkoken tot de helft. Schenk de saus door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus. Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Verwarm de saus voor het serveren zonder te koken, anders gaat deze schiften.
Stap 3: Serveren
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de zalmtaartjes circa 2 minuten in de oven. Zet de taartjes in het midden van een bord. Lepel een beetje van de saus eroverheen. Garneer met tuinkers.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
2 reacties