Bereiding:
Begin met het beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel in de kom. Voeg de eieren en een snufje zout toe. Verdun het beslag door beetje bij beetje de melk en het bier toe te voegen. Roer dit goed door. Laat het beslag even staan waardoor het bier zijn werk kan doen.
Maak ondertussen de salade. Snijd de komkommer in blokjes en de venkel in reepjes. Bewaar het loof van de venkel voor de garnering. Besprenkel de groenten met een wat citroensap. Voeg daaraan ook nog zout, witte wijn azijn en basilicumolie toe. Snijd de zalm in dunne reepjes.
Smelt een klontje boter in de pan. Als alle belletjes van de boter verdwenen zijn, is de pan heet genoeg. Giet een soeplepel beslag in de pan en vorm kleine ronde blini’s. Keer de blini pas om zodra de bovenkant gestold is.
Serveren:
Serveer het als een taartje. Besmeer een blini met crème fraîche. Leg er vervolgens wat venkelsla op en een plakje zalm, leg er daarna weer een blini op. Doe dit totdat je een mooi torentje hebt. Smeer nog wat crème fraîche op de bovenste blini. Maak het af met de zalmeitjes en wat takjes peterselie en venkelloof.
1 reactie