Roze pannenkoeken
-
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van ca. 3 cm en kook in 15-20 min. gaar.
-
Maal intussen de melk, eieren, meel en bieten in een blender tot een glad beslag.
-
Breng een pannetje water tegen de kook aan. Leg er een bord en deksel op.
-
Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Schep een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek in 4 min. rondom gaar. Herhaal tot het beslag op is.
-
Houd de pannenkoeken warm op het bord boven de pan met de deksel erop.
-
Verhit een hapjespan zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen.
-
Verhit 1 el olie in de hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Giet de zoete aardappel af, doe terug in de pan en voeg de zuivelspread toe. Stamp met de pureestamper en een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
-
Smeer de pannenkoeken in met de zoete-aardappelpuree. Verdeel de spinazie erover en bestrooi met de pijnboompitten. Vouw de pannenkoeken dubbel of in vieren.
0 reacties