Pasta, een favoriet van velen. Met dit recept maak je het makkelijk en snel in de airfryer. Chef Danny deelt zijn recept.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Tagliatelle

  • 1 scheutje olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gepelde en schoongemaakte gamba's
  • 1 st ui
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 g verse tagliatelle
  • 250 g room
  • kippenbouillon
  • 300 g jonge bladspinazie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Tomatensalade met balsamico en burrata

  • 4 st rijpe tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1 st burrata
  • 1 bos basilicum
  • peper en zout

Extra nodig

  • bakvorm voor de airfryer

Bereidingswijze

10 minuten

Tagliatelle 
Stap 1: 
Verwarm de airfryer voor op 200 ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 2: 
Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een bakvorm voor de airfryer en voeg de knoflook en gamba’s toe. Bak circa 4 minuten. 

Stap 3: 
Pel de ui en snijd in fijne ringen. Voeg de ui, bloem, verse tagliatelle en room toe en vul verder aan met kippenbouillon tot de tagliatelle helemaal onder staat.  

Stap 4: 
Doe wat van de spinazie in de airfryer en dek af met een rooster. Bak circa 3 minuten, meng door en voeg eventueel meer bouillon toe. Voeg de rest van spinazie toe, dek weer af en bak nog circa 6 minuten of totdat de tagliatelle gaar is. Roer tussendoor goed door. Verdeel daarna de tagliatelle over de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas. 

Tomatensalade met balsamico en burrata  

Snijd de tomaten in stukken en doe ze in een kom. Voeg de olie en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Meng met de tomaten. Scheur de burrata en de basilicum en verdeel over de salade. Serveer de tomatensalade met de tagliatelle. 

  ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Geef je waardering

tagliatelle airfryer
tagliatelle airfryer