Een favoriet van jong en oud: viskoekjes. Danny deelt zijn Airfryer-recept voor deze heerlijke viskoekjes met aardappelgratin.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Aardappelgratin

  • 1 st aubergine
  • olijfolie
  • 200 g voorgekookte vastkokende aardappels
  • 1 st courgette
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml room
  • 1 st ei
  • peper en zout
  • 1 snufje Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijven
  • 100 g geraspte kaas

Viskoekjes

  • 200 g witvis
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • peper en zout
  • 1 st ei
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel

Salade

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 scheutje azijn
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 snufje Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 1 handje olijven
  • 1 handje veldsla
  • 1 handje rucola
  • 1 eetlepel kappertjes

Extra nodig

  • bakvorm voor de airfryer
  • hakmolen
  • Rooster voor de airfryer

Bereidingswijze

30 minuten

Verwarm de airfryer voor op 200ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Aardappelgratin 
Stap 1: 
Snijd de aubergines in plakken, besprenkel ze met olie bak ze voor 5 minuten in de airfryer. Snijd ondertussen de aardappels en de courgette in plakjes. Meng de melk, room en het ei en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en zout en peper.  

Stap 2: 
Haal de aubergines uit de airfryer en zet de temperatuur op 160ºC. Leg de aardappels, courgette en gegrilde aubergines om en om in de bak van de airfryer. Verdeel daarna de olijven over de groente en aardappels. 

Stap 3: 
Schenk het roommengsel over de bakvorm en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de aardappelgratin in circa 15 minuten goudbruin en gaar. 

Viskoekjes 
Stap 1: 
Maal de witvis fijn in de hakmolen. Voeg dan de Italiaanse kruiden, maiszetmeel en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper en zout. Maak vier koekjes van de fijngehakte witvis. 

Stap 2: 
Kluts het ei. Wentel de viskoekjes door de bloem dan door het ei en als laatst door het paneermeel.  

Stap 3: 
Leg de viskoekjes op het rooster van de airfryer. Bak voor 5 minuten. Draai daarna om en bak nog eens voor 5 minuten. 

Salade:
Meng de mosterd en de azijn en voeg druppelsgewijs de olie toe. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de dressing en roer goed door. Serveer de salade bij de aardappelgratin en de viskoekjes.   

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Geef je waardering

Aardappelgratin met viskoekjes
Aardappelgratin met viskoekjes