Pastinaakstamppot met slavink

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels en pastinaak koken

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  • Schil de pastinaak en snijd ze in gelijke stukken.
  • Pel de uien en snijd ze in 8 stukken.
  • Zet de aardappels, in een pan, net onder water.
  • Leg er de uien en de laurierblaadjes boven op.
  • Leg daarop de pastinaken.
  • Breng met deksel op de pan aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.


Slavinken maken

  • Breek en kluts het ei in een kom.
  • Voeg het gehakt en 75 ml melk toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  • Meng zoveel paneermeel door het gehakt tot het niet meer nat aanvoelt.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en rol elke portie in 2 plakken spek.
  • Verhit olie in de pan en bak de slavinken in circa 10 minuten gaar op middelhoog vuur.
  • Voeg een scheutje water toe aan de pan en roer dit tot een jus.

Stamppot maken

  • Verwarm 200 ml melk.
  • Verwijder het laurierblaadje en giet de aardappels en pastinaak af.
  • Stamp de groente fijn met een pureestamper. Voeg de warme melk toe en roer, eventueel een klontje boter, door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Pastinaak stamppot met slavink

  • 800 g Stamppot Aardappels
  • 500 g pastinaak
  • 4 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ei
  • 400 g rundergehakt
  • 275 ml magere melk
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 plakjes gerookt spek
  • zonnebloemolie
  • 50 g boter
  • paneermeel

Extra nodig:

  • pureeknijper
Geef je waardering
16