Aardappels en pastinaak koken
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Schil de pastinaak en snijd ze in gelijke stukken.
- Pel de uien en snijd ze in 8 stukken.
- Zet de aardappels, in een pan, net onder water.
- Leg er de uien en de laurierblaadjes boven op.
- Leg daarop de pastinaken.
- Breng met deksel op de pan aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
Slavinken maken
- Breek en kluts het ei in een kom.
- Voeg het gehakt en 75 ml melk toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
- Meng zoveel paneermeel door het gehakt tot het niet meer nat aanvoelt.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en rol elke portie in 2 plakken spek.
- Verhit olie in de pan en bak de slavinken in circa 10 minuten gaar op middelhoog vuur.
- Voeg een scheutje water toe aan de pan en roer dit tot een jus.
Stamppot maken
- Verwarm 200 ml melk.
- Verwijder het laurierblaadje en giet de aardappels en pastinaak af.
- Stamp de groente fijn met een pureestamper. Voeg de warme melk toe en roer, eventueel een klontje boter, door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
Thema: passie voor piepers
Facebook opmerkingen