De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

viskebab met remouladesaus en zoete aardappel

Viskebab van de barbecue is een licht en fris gerecht. Extra lekker met de zelfgemaakt remouladesaus.

30 min kooktijd
Viskebab met remouladesaus en zoete aardappel

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Viskebab van de barbecue is een lekker licht en fris gerecht. Vis is onlosmakelijk verbonden met remouladesaus. Deze klassieker zet je in een handomdraai op tafel met dit makkelijke recept van onze favoriete Rotterdamse chefs. 

Bereidingswijze

1. Snijd de zoete aardappelen in lange plakken van circa een cm dik. Combineer in een kom met 3 el olijfolie en een snuf zout. Grill ze circa 4 minuten per kant op de barbecue. Verplaats ze eventueel naar de koude kant van de barbecue als ze iets te hard gaan.

2. Maak ondertussen de viskebabs: Snijd de kabeljauw in stukken van 3cmx3cm. Snijd de citroen in parten.

3. Rijg de vis op de spiesen gevolgd om de zoveel stukjes door een partje citroen. Besprenkel de overige 2 el olijfolie over de spiesjes en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout en peper.

4. Voor de remoulade saus: Hak de cornichons in kleine blokjes, knijp de vocht uit de kappertjes en snijd fijn samen met de peterselie en de dragon. Doe alles in een kom, rasp de zest van de citroen erover en pers de sap van de helft van de citroen erboven. Leg de andere citroen helft apart. Doe de mayonaise, griekse yoghurt, dijon mosterd erbij en breng op smaak met een snuf zout en peper.

5. Pers de sap van de overgebleven citroen helft over de vis. Gril de viskebabs over directe hitte circa 2 minuten per kant. Wees voorzichtig dat de vis niet uit elkaar valt bij het omdraaien. Doe er eventueel nog een snuf zout en peper over en een beetje olijfolie.

6. Serveer de viskebabs samen met de zoete aardappel schijfjes en remoulade saus.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker