De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

churrasco met chimichurri

Perry's recept voor churrasco is er eentje voor in de hitlijsten. In het programma Guilty Pleasures laat hij zien hoe je op de beste manier zelf churrasco kan maken.

60 min kooktijd
Churrasco met chimichurrie

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Het recept voor churrasco móet je maken met picanha. Kenners van dit gerecht, zoals Presentator Fresia, weten net als ik dat dit stuk rundvlees een must is voor een geslaagde churrasco. Samen met chimichurri en kneiterverse sla hét BBQ-gerecht van de zomer."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Churrasco

  1. Zorg dat de picanha op kamertemperatuur is. Bereid de BBQ voor op 200 °C. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Pel de knoflookteentjes en maak een pasta door de knoflook te hakken en vervolgens met de platte kant van het mes te kneuzen samen met grof zeezout. Wrijf de hele picanha in met wat olie en vervolgens met de knoflookpasta, maar vermijd de vetkant.

  3. Leg de picanha met de vetkant op de hete BBQ of in een hete grillpan. Grill tot het vet begint te smelten en het vlees een mooie kleur krijgt. Ongeveer 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de steak. 

  4. Haal het vlees van de BBQ of uit de grillpan en laat nog ongeveer 12-15 minuten nagaren in de voorverwarmde oven. Snijd in smalle reepjes en leg op een bord.

Chimichurri

  1. Hak de verse kruiden fijn. Verwijder eventueel de dikke stelen. Pel en pers de knoflook en snijd de sjalot en rode peper fijn.

  2. Meng in een kom de gehakte kruiden met de sjalot, knoflook en rode peper. Voeg de witte-wijnazijn toe. Schenk al roerend scheutje voor scheutje extra vierge olijfolie erbij. Proef en breng op smaak met zout, peper en de rasp en sap van een citroen.

Cassave-chips

  1. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.

  2. Schil de cassave en schaaf met de mandoline flinterdunne plakjes. Leg de plakjes op keukenpapier en dep droog.

  3. Frituur de cassave knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op vel keukenpapier en breng op smaak met (grof) zeezout.

Churrasco serveren

  1. Trek de bladeren van de krop. Was de bladeren.

  2. Pak een blaadje sla en doe hier wat reepjes churrasco in. Verdeel wat chimichurri over het vlees. Verkruimel wat crispy cassavechips om het af te maken.

Hoe maak je churrasco?

"Churrasco is het allerlekkerst als je het maakt met picanha van de BBQ. Dit soort vlees bestel ik een slager of een BBQ-speciaalzaak. De truc is om het vlees goed aan te schroeien op de BBQ en daarna 15 minuten na te garen in de oven. Zo maak ik altijd supermalse churrasco."

picanha

Hoe eet je churrasco?

"Churrasco eet ik het liefst zo puur mogelijk. Picanha is namelijk één van de allerlekkerste stukken rundvlees die je kan krijgen. Een paar lepels chimichurri en een bedje van verse sla is alles wat je nodig hebt om dit gerecht compleet te maken."

Churrasco met chimichurrie

Hoe lang moet churrasco op de BBQ?

"Churrasco hoeft in totaal zo’n 8-10 minuten op de BBQ. Daarna gaar ik het vlees door in de oven op 160 °C. Op deze manier gaart het langzaam door maar behoudt wel de rode kleur van binnen. Churrasco vind ik het lekkerst wanneer het een kerntemperatuur van 53 °C heeft bereikt."

churrasco op de BBQ

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker