Tip 1: barbecue aansteken

First things first. Het is natuurlijk niet heel onbelangrijk om te beginnen met het aansteken van de barbecue. Maar hoe doe je dit nou het makkelijkst? Voor velen een vraag, voor barbecue-expert Marvin een weet. Hij laat in deze eerste aflevering zien hoe je dit het makkelijkst én snelst doet. Dus knoop zijn tips & tricks goed in je oren en daarna: de fik erin.

Tip 2: kruidenspiesen

Over naar het vlees. Spiesen zijn een van de bekendste BBQ-hits. Normaal rijg je stukken vlees aan een houten of metalen spies, maar heb je weleens gedacht aan kruidenspiesen? Hartstikke leuk en geeft nóg meer smaak aan je gerecht. Check de tip in de video hieronder. 

Tip 3: dry rub

Het vlees voor op de barbecue lang marineren? Hoeft niet! Gebruik eens een dry-rub. Dat is supersimpel en supersnel. Perfect als je een last minute-BBQ hebt gepland. En onze expert Marvin legt hieronder graag aan je uit hoe je dat aanpakt. 

Tip 4: glazuur

In Nederland weet je het maar nooit met het weer. Dus een spontane barbecue kan zomaar een feit zijn. Op het laatste moment is er natuurlijk geen tijd meer om goed je vlees te marineren. Met deze handige tip geef je je vlees alsnog een heerlijke smaak. 

Tip 5: biermarinade

Bier en barbecue is voor velen een gouden combinatie. Wist je dat je vlees ontzettend mals wordt wanneer je het marineert in het goudgele drankje? In deze aflevering laat onze BBQ-chef zien hoe je met bier een heerlijke marinade maakt voor spare-ribs. Lekkerrr! 

Tip 6: kruidenbedje voor zalm 

Voel jij je niet als een vis in het water achter de BBQ? Dat is niet erg. Geef je zalm extra smaak door het niet in aluminiumfolie maar op een kruidenbedje te garen. Zo zul je alsnog iedereen versteld doen staan. Leuk: gebruik deze tip voor alle soorten vis. In deze video zie je welke kruiden je nodig hebt. 

Tip 7: perfecte garing

Vlees perfect garen op de barbecue kost zelfs de grootste experts stiekem wel wat moeite. Als het op eigen kracht niet lukt, dan wordt het tijd om hulptroepen in te schakelen. Met deze tip van Marvin weet je zeker dat je vlees altijd tot in perfectie gegaard is.

Tip 8: smokerbox

Gadgets voor op de barbecue kunnen een verrijking zijn voor de smaak. Met deze tool bereik je met speels gemak die authentieke rooksmaak. Marvin laat zien hoe eenvoudig het is om 'm te gebruiken.

Ready, set, go... Barbecueën maar!