Ingemaakte groenten
-
Meng het kokende water, met de suiker, azijn en het zout. Roer totdat de suiker en het zout volledig opgelost zijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Schil de winterpeen en snijd deze in reepjes van 0,5 cm dik en 2 cm lang. Schil de ui en snijd deze in even grote stukken als de winterpeen.
-
Voeg de winterpeen en ui toe aan het inmaakvocht, laat minstens 1 uur trekken, giet af en laat goed uitlekken.
Visburgers
-
Snijd de bieslook en peper zeer fijn.
-
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren grillrooster en verhit deze tot circa 250 °C.
-
Snijd de kabeljauwfilet met een scherp koksmes fijn tot stukjes van maximaal 0,5 cm doorsnede.
-
Maal de coquilles met de mayonaise in de keukenmachine tot een puree. Meng de kabeljauwstukjes met de coquillepuree en de overige ingrediënten voor de visburgers.
-
Vorm met vochtige handen 4 gelijke burgers van het vismengsel. Laat de burgers minimaal een half uur opstijven in de koelkast.
-
Leg de visburgers voorzichtig met behulp van een spatel op het rooster van de BBQ. Sluit de deksel. Draai de burger één keer om en gril hem af tot de vis gaar is. De burger voelt dan stevig aan.
Chips met gepofte-paprika-aioli
-
Verlaag de temperatuur van de barbecue naar 200 ºC.
-
Leg de rode paprika’s op de BBQ en rooster ze rondom tot het vel zwartgeblakerd en het vruchtvlees zacht geworden is. Laat afkoelen, verwijder dan het zwarte vel en de zaadlijsten van de paprika’s en zet opzij.
-
Verhit in een pan de knoflooktenen met de zonnebloemolie en laat ze op laag vuur poffen tot de knoflook goudbruin en zacht is.
-
Doe de olie met de knoflook en paprika in een blender en pureer tot een glad mengsel. Roer de rasp en sap van de limoen door de mayonaise.
-
Breng op smaak met sriracha, zout en versgemalen zwarte peper. Snijd de lente-ui fijn en garneer de aioli.
-
Bereid de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Opbouw visburger
-
Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in ringen.
-
Pluk de gele kern uit de krop friséesla, was deze, laat goed uitlekken en meng deze met de wakame en de ponzusaus.
-
Snijd de sesambolletjes open en leg de sla en de ingemaakte groenten op de broodjes. Leg de visburger hierop en garneer met de hoisinsaus en garneer met de lente-ui.
-
Serveer de chips en de gepofte-paprika-aioli bij de visburger.
0 reacties