Wat is bbq rub?
Een barbecue rub, dry rub of BBQ seasoning is een mengsel van droge kruiden die in het vlees gewreven (rubbing, in het Engels) worden. In tegenstelling tot en marinade hoeft het vlees geen uren te marineren maar kun je het binnen 30 minuten al op smaak brengen. Handig!
Welke kruiden zitten er in barbecue rub?
Zo'n kruiden rub is vaak zoet en bestaat in de basis uit suiker, zout en peper waarna er naar smaak meer ingrediënten aan worden toegevoegd. Een barbecue rub kun je kant-en-klaar kopen in de winkel maar lekkerder (en leuker!) is het om het zelf te maken. Hieronder delen we onze favoriete soorten.
Hoe maak je zelf rub?
Simpel! Je voegt je favoriete gedroogde kruiden samen en 'rubt' dit in het vlees (of vis!). Hiermee sla je een lang marineerproces over en kan het vlees direct bereid worden.
Favoriete dry rub recepten
Zelf een dry rub maken? Probeer onze favoriete dry rub recepten hieronder voor elk stukje vlees.