De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde gamba's met romescosaus

Gegrilde gamba's zijn áltijd een goed idee, maar in combinatie met deze romescosaus maak je er pas echt een feestje van! En dat is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Aan de slag ermee. 

45 min kooktijd
Gegrilde gamba's met romescosaus

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Gegrilde gamba's zijn áltijd een goed idee, maar in combinatie met deze romescosaus maak je er pas echt een feestje van! En dat is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Aan de slag ermee. 

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan.

2. Leg de puntpaprika’s op de grill boven directe hitte. Blaker de paprika’s rondom, haal ze van de barbecue, leg ze in een kom en bedek met een bord of deksel om ze verder te laten stomen. Zet apart.

3. Maak de garnalen schoon door de rug in te snijden en het darmkanaal te verwijderen.

4. Wrijf de bimi in met 1 el olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Leg op de barbecue en grill tot beetgaar.

5. Pel ondertussen de geblakerde puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en hak ze fijn.

6. Voor de romescosaus: Maal één voor één de ingrediënten fijn in de vijzel. Eerst de knoflook en zout, dan de amandelen erbij en dan de gepelde paprika’s. Voeg de rode wijnazijn toe samen met de olijfolie en chili vlokken en roer tot de saus is gebonden.

7. Doe de gamba’s in een kom samen met de olijfolie en een snuf zout. Leg ze op de barbecue en grill ze circa 3 minuten per kant boven directe hitte.

8. Doe de olijfolie voor de bimi in een stalen steel pan en verwarm op de barbecue. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes en de chilipeper in dunne ringetjes. Snijd 3 reepjes zest van de citroen. Doe alles bij de olijfolie. Zodra de knoflook iets begint te verkleuren verplaats de pan naar de koude kant van de barbecue.

9. Haal de bimi van de barbecue en giet de knoflook-chili olie erover. Serveer samen met de gegrilde gamba’s en romescosaus.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker