BBQ cream saus
-
Hak de peterselie fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
Maiskoekjes van de BBQ
-
Hak de jalapeñopepers fijn. Rasp de cheddar. Snipper de rode ui fijn. Hak de koriander fijn.
-
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
-
Bestrijk de maïskolven met olie en grill deze rondom tot de korrels geschroeid en gaar zijn. Laat iets afkoelen en snijd de korrels van de kolven af.
-
Gril de plakken bacon krokant en hak daarna fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de maiskoekjes door elkaar in een grote kom en roer goed door. Voeg als laatste de maiskorrels toe en roer nogmaals goed door.
-
Verhit een plancha of grote skillet op het vuur met een flinke scheut olie.
-
Als de plancha of skillet begint te roken kan je aan de slag.
-
Gebruik een ijsknijper of twee eetlepels om het beslag uit de kom te scheppen. De maiskoekjes moet zo’n 1 cm dik zijn.
-
Draai de maiskoekjes om wanneer de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Bak dan de andere kant goudbruin. Herhaal tot al het beslag op is.
0 reacties