De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Maiskoekjes van de BBQ

Maiskoekjes maken van de BBQ. Zo simpel kan het zijn!

Direct naar recept
maiskoekjes

Een recept van

Deze maiskoekjes zijn misschien niet helemaal wat je gewend bent om te eten van de BBQ, maar ze zijn wel superlekker. Met de zelfgemaakte BBQ cream sauce maak je de maiskoekjes helemaal af. Liever vegetarisch? Maak dit recept zonder de bacon.

Bereidingswijze

BBQ cream saus

  1. Hak de peterselie fijn.

  2. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

Maiskoekjes van de BBQ

  1. Hak de jalapeñopepers fijn. Rasp de cheddar. Snipper de rode ui fijn. Hak de koriander fijn.

  2. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.  

  3. Bestrijk de maïskolven met olie en grill deze rondom tot de korrels geschroeid en gaar zijn. Laat iets afkoelen en snijd de korrels van de kolven af. 

  4. Gril de plakken bacon krokant en hak daarna fijn. 

  5. Meng alle ingrediënten voor de maiskoekjes door elkaar in een grote kom en roer goed door. Voeg als laatste de maiskorrels toe en roer nogmaals goed door. 

  6. Verhit een plancha of grote skillet op het vuur met een flinke scheut olie. 

  7. Als de plancha of skillet begint te roken kan je aan de slag. 

  8. Gebruik een ijsknijper of twee eetlepels om het beslag uit de kom te scheppen. De maiskoekjes moet zo’n 1 cm dik zijn.  

  9. Draai de maiskoekjes om wanneer de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Bak dan de andere kant goudbruin. Herhaal tot al het beslag op is. 

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Hoe weet je of je skillet op temperatuur is?

Hier is een simpele truc voor. Als de onderkant van je fritter zwart is voordat de bovenkant indroogt, is de skillet te heet. Als de bovenkant al indroogt voordat de onderkant bruin is, is je skillet te koud. 

skillet bbq

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.