Pulled pork
-
Verwijder eventuele dikke en harde stukken vet van de varkensschouder met een mesje. Wrijf vervolgens de hele schouder in met appelciderazijn en bestrooi royaal met zout.
-
Maak ondertussen de BBQ gereed voor indirect grillen en breng deze naar 110-115 °C.
-
Plaats de varkensschouder op de BBQ, houd de temperatuur van de BBQ goed in de gaten en vul indien nodig houtskool en/of briketten bij.
-
Na circa twaalf uur moet de kerntemperatuur van het vlees 87 °C zijn. Haal de schouder pas van de BBQ als het deze temperatuur heeft. Laat de schouder een kwartier rusten op een warme plek.
-
Verwijder het schouderblad en trek met twee vorken het vlees los.
Carolina vinegar BBQ sauce
-
Maal de chilivlokken en de zwarte peper fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de BBQ sauce in een steelpan. Breng kort aan de kook tot de suiker is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.
-
Serveer de BBQ sauce met de pulled pork.
0 reacties