De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pulled pork van de bbq

Tijd om de BBQ af te stoffen! Zo maak je deze heerlijke pulled pork van de BBQ.

30 min (voor)bereidingstijd
720 min wachttijd
pulled pork bbq street

Een recept van

Als je pulled pork wil gaan maken kan je het beste gebruik maken van zogenaamde meatclaws. Hiermee pull je het vlees makkelijker uit elkaar dan met een vork en het zorgt ook voor een andere structuur, dit heeft uiteindelijk ook invloed op de smaak. 

Bereidingswijze

Pulled pork

  1. Verwijder eventuele dikke en harde stukken vet van de varkensschouder met een mesje. Wrijf vervolgens de hele schouder in met appelciderazijn en bestrooi royaal met zout.  

  2. Maak ondertussen de BBQ gereed voor indirect grillen en breng deze naar 110-115 °C. 

    Om de temperatuur op ongeveer 110-115 °C te houden moet je de luchtschuiven van de BBQ goed afstellen. 

  3. Plaats de varkensschouder op de BBQ, houd de temperatuur van de BBQ goed in de gaten en vul indien nodig houtskool en/of briketten bij.

  4. Na circa twaalf uur moet de kerntemperatuur van het vlees 87 °C zijn. Haal de schouder pas van de BBQ als het deze temperatuur heeft. Laat de schouder een kwartier rusten op een warme plek.  

  5. Verwijder het schouderblad en trek met twee vorken het vlees los. 

Carolina vinegar BBQ sauce

  1. Maal de chilivlokken en de zwarte peper fijn. 

  2. Meng alle ingrediënten voor de BBQ sauce in een steelpan. Breng kort aan de kook tot de suiker is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.

  3. Serveer de BBQ sauce met de pulled pork.  

Waarom hoort bij pulled pork een kerntemperatuur van 87 °C?

Als de temperatuur lager is dan kan je het vlees niet goed genoeg uit elkaar trekken. Ook wel pullen genoemd.  

BBQStreet 2023

Hoe lang kan ik mijn zelfgemaakte BBQ-saus bewaren?

Je kan de BBQ-saus enkele weken bewaren in een goed afgesloten weckpot of fles in de koelkast. Let op dat de saus helemaal is afgekoeld voordat je het overgiet in de fles. 

BBQ-saus

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker