De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ribeye-rozemarijnspiesen

45 min kooktijd
Ribeye-rozemarijnspiesen

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Geraspte tomaten
Pak de bol knoflook in met aluminiumfolie en pof circa 20 minuten op de bbq. Rasp de tomaten. Pel en knijp de gepofte knoflook uit boven de tomaten. Voeg de olijfolie toe. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Marinade
Meng alle ingrediënten met elkaar.

Ribeye-rozemarijnspiesen
Snijd de ribeye in blokjes van circa 4 bij 4 centimeter. Meng het vlees met de marinade.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Ris de rozemarijn. Rijg het vlees en de paprikablokjes om en om aan de takken rozemarijn. Gril de spiesjes om en om circa 8 minuten op de bbq. Breng op smaak met het zout.

Tip: Maak de punten van de rozemarijntakken scherp, zodat het vlees en de groente er makkelijker aan te rijgen zijn.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker