Ribeye-rozemarijnspiesen

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Geraspte tomaten
Pak de bol knoflook in met aluminiumfolie en pof circa 20 minuten op de bbq. Rasp de tomaten. Pel en knijp de gepofte knoflook uit boven de tomaten. Voeg de olijfolie toe. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Marinade
Meng alle ingrediënten met elkaar.

Ribeye-rozemarijnspiesen
Snijd de ribeye in blokjes van circa 4 bij 4 centimeter. Meng het vlees met de marinade.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Ris de rozemarijn. Rijg het vlees en de paprikablokjes om en om aan de takken rozemarijn. Gril de spiesjes om en om circa 8 minuten op de bbq. Breng op smaak met het zout.

Tip: Maak de punten van de rozemarijntakken scherp, zodat het vlees en de groente er makkelijker aan te rijgen zijn.

Ingredienten

4
Personen

Geraspte tomaten

  • 6 tomaten
  • 1 bol knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 3 takjes peterselie

Marinade

  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Ribeye-rozemarijnspiesen

  • 600 g ribeye
  • 4 rode paprika's
  • 4 grote dikke takken rozemarijn
  • 2 tl zout

Extra nodig

  • BBQ
  • aluminiumfolie
  • rasp
Geef je waardering
0