Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 1 kg Roseval aardappels
  • 1-2 takken rozemarijn

Olijvensalsa

  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g halfgedroogde tomaten
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 citroen

Dressing

  • 125 ml sour cream
  • 1 citroen

Salade

  • 1 kropsla
  • 1 bakje tuinkers

  • 8 grote of 16 kleine sardines (schoongemaakt)
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 220˚C.

2. Boen de aardappels, snijd in stukken of parten en kook ze in water 10-15 minuten. Voeg zout toe aan de pan.

3. Plaats een ovenschaal met een goeie scheut neutrale olie in de oven.

4. Hak ondertussen de olijven en halfgedroogde tomaten met een mes. Pel en hak of rasp de knoflook heel fijn. Doe alles in een kom en breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en -sap en een royale scheut olijfolie.

5. Roer een dressing van de sour cream, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

6. Giet de aardappels af, schud en laat goed uitdampen.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en schep voorzichtig de aardappels met rozemarijn door de hete olie. Zet de ovenschaal in de oven en bak ze crispy af onder de grill.

8. Snijd ondertussen de sla grof. Knip de tuinkers en meng in een kom.

9. Verhit de grillpan of barbecue. Bestrijk de sardines met olie, bestrooi met zout en peper en gril ze 2 minuten per kant. Lepel de dressing over de sla.

10.Schep de aardappels en sardines met olijvensalsa op de borden. Geef er partjes citroen om over de vis te sprenkelen en de salade bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

31
Sardines met olijvensalsa en crispy aardappels
Sardines met olijvensalsa en crispy aardappels