De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gehaktballen van de barbecue met geroosterde paprika-aioli

Jord Althuizen zijn smokey's festival style beef balls, oftewel gehaktballen van de barbecue met geroosterde paprika-aioli zijn een grote hit op food festivals. Nu kun je ze thuis maken.

120 MIN
Gehaktballen BBQ Street

Een recept van

Jord Althuizen zijn smokey's festival beef balls, oftewel gehaktballen van de barbecue met geroosterde paprika-aioli zijn een grote hit op food festivals. Nu kun je ze thuis maken.

Bereidingswijze

Rub:
Meng voor de rub alle ingrediënten.

BBQ-saus:
Meng de cola, hot sauce, worcestershiresaus en appelciderazijn en breng zachtjes aan de kook in een skillet. Voeg de suiker toe en laat oplossen in de warme vloeistof. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles inkoken. Als de saus te dun is, meng dan de maizena met een scheutje water en voeg toe aan de saus om de saus in te dikken.

Beef bath:
Breng de cola aan de kook in een pan en los hierin het runderjuspoeder op. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 5 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Gehaktballetjes:

Stap 1:
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 
110 °C is bereikt. Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en de BBQ-rub en vorm balletjes zo groot als een golfbal.


Stap 2:
Wikkel de geweekte rookhoutsnippers in aluminiumfolie, prik met een vork wat gaatjes in de 
folie en leg het pakketje op de gloeiende kolen. Leg de gehaktballetjes op de BBQ en rook ze circa 30 minuten, tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van minimaal 65 °C. Verwarm in een BBQ-bestendige skillet of ovenschaal het beef bath. Leg de gerookte balletjes erin en laat ze minimaal 20 minuten sudderen in de rokende BBQ; het is de bedoeling dat ze het beef bath opzuigen.

Geroosterde paprika-aioli:

Stap 1:
Verhit een direct ingestelde BBQ of grill met gietijzeren grillrooster tot 200 °C. Leg de rode paprika’s op de BBQ.
Grill alles op het rooster, tot het rondom goed geblakerd is draai de groentes om de 2 -3 minuten om, Herhaal dit tot alles mooi zwart geblakerd is. Plaats de groentes in een papierenzak en laat 15 minuten stomen (zo haal je makkelijker het vel los). Laat afkoelen, verwijder dan het zwarte vel en de zaadlijsten en zet opzij.


Stap 2:
Verhit in een pan de knoflooktenen met de olijfolie en laat ze op laag vuur poffen tot de knoflook goudbruin en zacht is. Hak de peterselie grof. Rasp en pers de limoen. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer tot een mooie aioli. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 3:
Grill de bacon op heet vuur tot ze knapperig zijn. Snijd ze fijn. Snijd de bieslook fijn.

Nog geen barbecue in de tuin? Bekijk hier alle barbecues van Napoleon > 

 

 

 

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker