Gerookte zalm
-
Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt.
-
Leg de zalmzijde op de rookplank en bestrooi het met de BBQ-rub. Voeg de rookhout chunks toe aan de gloeiende kolen en leg de zalm in de BBQ en rook met gesloten deksel.
Bourbon maple glaze
-
Meng in een kom de bourbon, ahornsiroop, honing en chilipoeder. Bestrijk na 10 minuten de zalmzijde met de glaze en herhaal deze stap elke 5 minuten.
-
Gaar je zalm in 40 minuten. Haal voorzichtig van de rookplank en leg op een serveerschaal.
-
Hak de bieslook en pecannoten fijn. Strooi over de zalm.
Chipotle-honingvinaigrette
-
Meng in een kleine kom de honing, grove mosterd, witte-wijnazijn en chipotle tabasco door elkaar.
-
Besprenkel al roerend langzaam de olijfolie en blijf kloppen tot je een mooi gebonden dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Gegrilde-perziksalade
-
Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor direct grillen en verwarm tot 200 °C.
-
Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Bestrijk met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
-
Grill ze heet en snel zodat je een mooi grillstreepje krijgt en het fruit zacht maar niet papperig wordt. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoe rijp je perziken zijn.
-
Snijd de ui in reepjes. Rooster de hazelnoten. Pluk de bladeren van de witlof.
-
Verdeel de witlof en rucola over een platte serveerschaal. Verdeel de gegrilde perziken over de rucola, trek de burrata in stukjes uit elkaar en verdeel ze samen met de uien over de salade.
-
Breng de salade op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper. Garneer met de geroosterde hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette. Serveer bij de gerookte zalm.
0 reacties