Voorbereiden
-
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220°C.
Vulling
-
Snijd de kippendijfilet en 2 plakjes pancetta in stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Pers de knoflook uit. Snipper de sjalotjes. Snijd de paprika’s in blokjes. Ris de kruiden en hak deze fijn.
-
Meng in een kom de kip, pancetta, knoflook, sjalot, paprika’s, kruiden en de Parmezaanse kaas door elkaar. Breng op smaak met een beetje chicken rub, voeg een scheutje olijfolie toe en meng goed door elkaar.
Vleesmarinade
-
Hak de basilicum grof. Verwijder de pitten uit pepers.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een foodprocessor of blender tot een marinade.
Gevulde kip
-
Vul de kip met de vulling. Bind dicht met slagerstouw. Steek de laurierblaadjes tussen het touw.
-
Rijg de kip aan het spit en wrijf deze in met de vleesmarinade en de kipkruiden. Laat het spit circa 60-75 minuten draaien.
-
Strooi regelmatig in water geweekte wijnvatsnippers op de kolen. De kip is gaar als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 70-72 °C
-
Snijd het overgebleven plakje pancetta in stukjes en doe die in een hete flambadou en druip het vet regelmatig over de kip.
Grill fries
-
Bereid de grill fries volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de fries bij de kip.
0 reacties