De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde kip aan het spit van de bbq

Proef het malse vlees, de smakelijke vulling en de knapperige korst van deze gevulde kip van de BBQ!

Kip aan het spit BBQ

Een recept van

Heerlijk gekruid met een knapperig korstje, een smakelijke vulling van mediterrane ingrediënten én mals en sappig vlees. Dit klinkt als een kippetje om in te bijten, toch? En deze maak je natuurlijk lekker zelf op de barbecue. En wat is er nou het allerlekkerste om bij deze kip te eten? Frietjes natuurlijk! 

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220°C.  

Vulling

  1. Snijd de kippendijfilet en 2 plakjes pancetta in stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Pers de knoflook uit. Snipper de sjalotjes. Snijd de paprika’s in blokjes. Ris de kruiden en hak deze fijn. 

  3. Meng in een kom de kip, pancetta, knoflook, sjalot, paprika’s, kruiden en de Parmezaanse kaas door elkaar. Breng op smaak met een beetje chicken rub, voeg een scheutje olijfolie toe en meng goed door elkaar. 

Vleesmarinade

  1. Hak de basilicum grof. Verwijder de pitten uit pepers.

  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een foodprocessor of blender tot een marinade.  

    Je kunt deze marinade tot een maand in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.

Gevulde kip

  1. Vul de kip met de vulling. Bind dicht met slagerstouw. Steek de laurierblaadjes tussen het touw. 

  2. Rijg de kip aan het spit en wrijf deze in met de vleesmarinade en de kipkruiden. Laat het spit circa 60-75 minuten draaien. 

  3. Strooi regelmatig in water geweekte wijnvatsnippers op de kolen. De kip is gaar als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 70-72 °C

  4. Snijd het overgebleven plakje pancetta in stukjes en doe die in een hete flambadou en druip het vet regelmatig over de kip. 

Grill fries

  1. Bereid de grill fries volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de fries bij de kip. 

Hoe maak je kip van het spit nog lekkerder?

Zet een bakje onder het spit met water en witte wijn om het braadvocht op te vangen. Voeg eventueel ook wat kruiden toe als takjes tijm, rozemarijn en laurier. De aroma’s van de witte wijn en de kruiden trekken op deze manier lekker in de kip. 

kip aan het spit bbq

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker