De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gevulde kip aan het spit van de BBQ

Proef het malse vlees, de smakelijke vulling en de knapperige korst van deze gevulde hele kip op het bbq spit!

30 min. voorbereidingstijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
Kip aan het spit BBQ

Een recept van

BBQstreet

BBQStreet 2023

"Heerlijk gekruid met een knapperig korstje, een smakelijke vulling van mediterrane ingrediënten én mals en sappig vlees: zo maak je een rotisserie kip thuis. En wat is er nou het allerlekkerste om bij deze kip te eten? Frietjes natuurlijk!"

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220°C.  

Vulling

  1. Snijd de kippendijfilet en 2 plakjes pancetta in stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Pers de knoflook uit. Snipper de sjalotjes. Snijd de paprika’s in blokjes. Ris de kruiden en hak deze fijn. 

  3. Meng in een kom de kip, pancetta, knoflook, sjalot, paprika’s, kruiden en de Parmezaanse kaas door elkaar. Breng op smaak met een beetje chicken rub, voeg een scheutje olijfolie toe en meng goed door elkaar. 

Vleesmarinade

  1. Hak de basilicum grof. Verwijder de pitten uit pepers.

  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een foodprocessor of blender tot een marinade.  

    Je kunt deze marinade tot een maand in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.

Gevulde kip

  1. Vul de kip met de vulling. Bind dicht met slagerstouw. Steek de laurierblaadjes tussen het touw. 

  2. Rijg de kip aan het spit en wrijf deze in met de vleesmarinade en de kipkruiden. Laat het spit circa 60-75 minuten draaien. 

  3. Strooi regelmatig in water geweekte wijnvatsnippers op de kolen. De kip is gaar als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 70-72 °C

  4. Snijd het overgebleven plakje pancetta in stukjes en doe die in een hete flambadou en druip het vet regelmatig over de kip. 

Grill fries

  1. Bereid de grill fries volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de fries bij de kip. 

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Hoe maak je kip van het spit nog lekkerder?

Zet een bakje onder het spit met water en witte wijn om het braadvocht op te vangen. Voeg eventueel ook wat kruiden toe als takjes tijm, rozemarijn en laurier. De aroma’s van de witte wijn en de kruiden trekken op deze manier lekker in de kip. 

kip aan het spit bbq

Hoe lang kip grillen aan spit?

Afhankelijk van de grootte van de kip en de hitte van de bbq laat je het spit circa 60-75 minuten draaien. De kip is gaar bij 80–85 °C bij de dij.

Kip boven houtskool geroosterd

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.